Kuva: Mari Korpua

Oulun kaupungin koronavirusneuvontapuhelin avautuu keskiviikkona

17.03.2020 20:24 - Marja Ollakka

Oululaisille avataan keskiviikkona koronavirusneuvontapuhelin, jonka numero on 08 558 41414.

Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–15. Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa saat Oulun seudun yhteispäivystyksen numerosta 08 315 2655.

Oulun kaupungin koronavirusneuvontaan voi soittaa, jos oma tai läheisen vointi mietityttää tai kysyttävää on esimerkiksi karanteenista. Puhelimeen vastaavat hyvinvointikeskuksen työntekijät.

Oululaisia ohjeistetaan toimimaan seuraavasti, jos he sairastuvat:

Jos oireesi ovat lieviä:

Jää kotiin. Lievissä tapauksissa koronavirustestejä ei tehdä. Valtaosa koronavirukseen sairastuneista toipuu viikon kotilevolla, tarvitsematta lääkärin hoitoa. Oireita voi tarvittaessa lievittää kipu- ja särkylääkkeillä.

Jos oireesi vaativat hoitoa:

Jos et selviä kotihoidolla, soita Oulun kaupungin koronavirusneuvontanumeroon 08 558 41414. Numero palvelee maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin klo 8–15. Iltaisin ja viikonloppuisin koronavirusneuvontaa saat Oulun seudun yhteispäivystyksen numerosta 08 315 2655.

Terveydenhoidon ammattilaisen arviota vaativia ylähengitystieinfektion oireita ovat heikentynyt yleistila, selkeästi pitkittynyt kuumeilu ja hengenahdistus. Hätätilanteessa soita 112.

Sähköiseen Omaolo.fi -verkkopalveluun on avattu uuden koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin oirearviokysely. Palvelu on käytettävissä internet-selaimella tietokoneella ja älypuhelimella. Palvelun avulla on mahdollista tehdä sähköinen hoidontarpeen arviointi ja saada arvioinnin tuloksen perusteella tarvittava ohjaus hoitoon, jos henkilöllä on epäily koronavirustartunnasta. Oirearviokyselyn toimintasuositukset ovat kansallisia ja niitä on täydennetty paikallisilla ohjeistuksilla, kun yhteydenotto ammattihenkilöön on tarpeen.

Lue myös: Verta tarvitaan jatkuvasti -luovuta, jos olet terve

Kilpailut

Uusimmat