Kuva: Mari Korpua

Kuusamoon kolme uutta luonnonsuojelualuetta

05.03.2020 09:48 - Jussi Häkkilä

Kuusamon yhteismetsä ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat sopineet kolmen yksityisen luonnonsuojelualueen perustamisesta Kuusamoon.

Kuusamon yhteismetsä ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat sopineet kolmen yksityisen luonnonsuojelualueen perustamisesta Kuusamoon. Suurin alueista, noin 75:n hehtaarin suuruinen Siltingin luonnonsuojelualue sijaitsee lähellä Posion rajaa. Kaksi muuta, noin yhdeksän hehtaarin suuruinen Rinteenlampien luonnonsuojelualue ja noin 21:n hehtaarin suuruinen Merenvaaran luonnonsuojelualue, rajoittuvat Oulangan kansallispuistoon.
Siltingin luonnonsuojelualueella on laaja luonnontilainen Siltinkisuo ja vanhaa mäntyvaltaista luonnonmetsää, jossa lahopuuta, aihkeja ja keloja on paikoin runsaasti. Vanhimmat männyt ovat satoja vuosia vanhoja. Siltinkiharju on kapea harjumuodostuma, jolla on runsaasti kelopuustoa. Oulangan kansallispuiston kupeessa sijaitsevat pienemmät suojelualueet täydentävät osaltaan kansallispuiston luontoarvoja.
Suojelualueiden rauhoitusmääräyksissä on kielletty mm. metsänhakkuut ja kaikki metsänhoitotoimenpiteet. Metsästyksestä alueella päättää edelleen maanomistaja kuten tähänkin saakka. Alueen omistus säilyy Kuusamon yhteismetsällä.

Lue myös: Kainuuseen perustettiin uusia luonnonsuojelualueita

Kilpailut

Uusimmat