Metsähallitus palauttaa tänä vuonna soita luonnontilaan yhteensä tuhat hehtaaria, kun viime vuonna soita ennallistettiin lähes 4 000 hehtaaria.
Metsähallituksen Luontopalvelut on valinnut oululaisen VP Purku Oy:n toteuttamaan Sanginjoen luonnonsuojelualueen kehittämis- ja rakentamistoimia.
Loppulan ystävät ry:n puheenohtaja Annamari Markkolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kyseessä on kansainvälisen tason luontomatkailukohteen ja lähivirkistysalueen perusteellinen kehittäminen muun muassa uusimalla reittejä, pysäköintialueita, taukopaikkoja ja opastusta.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on maanomistaja Timo Kujalan hakemuksesta perustanut Syötteen kansallispuiston viereen noin 212:n hehtaarin suuruisen Säkkilän yksityisen luonnonsuojelualueen.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta Eero Melantietä haastattelee Jussi Häkkilä.
Sanginjoen monikäyttömetsän myyntipäätös on saanut lainvoiman.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen luonnonsuojeluyksikön päällikkö Eero Melantietä haastattelee Jussi Häkkilä.
Luonto ja alueiden käyttö -yksikön päällikkö Eero Melantietä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Kuusamon yhteismetsä ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat sopineet kolmen yksityisen luonnonsuojelualueen perustamisesta Kuusamoon.
Keski-Pohjanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle Oulun seudulle sekä Etelä-Lappiin ollaan perustamassa luonnonsuojelualueita, jo aikaisemmin tähän tarkoitukseen osoitetuille valtion maille. Erityisasiantuntija Nunu Pesua ympäristöministeriöstä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun valtuusto päätti eilisessä kokouksessaan, että kaupunki hakee Sanginjoen alueelle noin 1127:n hehtaarin suuruisen luonnonsuojelualueen perustamista.
Kuusamon yhteismetsä ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ovat sopineet noin 79:n hehtaarin yksityisen suojelualueen perustamisesta Hossan kansallispuistoon rajoittuen.