Kuva: Radio Pooki

Koulutytöiksi tekeytyneet naisvarkaat kiinni -varkausvyyhti ulottui useille paikkakunnille

07.02.2020 08:45 - Jussi Häkkilä

Poliisi otti kiinni viime viikonloppuna kaksi noin 35-vuotiasta suomalaisnaista epäiltynä lukuisista eri puolilla Suomea tehdyistä varkauksista.

Poliisi otti kiinni viime viikonloppuna kaksi noin 35-vuotiasta suomalaisnaista epäiltynä lukuisista eri puolilla maata tehdyistä varkauksista. Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi heidät eilen vangittavaksi. Naiset olivat tekeytyneet koulutytöiksi ja kaupitelleet pääasiassa iäkkäille naisille patalappuja ja pöytäliinoja muka kerätäkseen varoja koulun luokkaretkeä varten. Näillä verukkeilla naiset olivat päässeet asuntoihin sisään. Asunnon sisällä toinen naisista oli kiinnittänyt asukkaan huomion itseensä ja sillä välin toinen oli anastanut asunnosta koruja, käteistä ja pankkikortteja.
Pohjoisin tekopaikka on ilmeisesti ollut Oulu, läntisin Uusikaupunki ja itäisin Joensuu.

Monessa tapauksessa asianomistajat eivät ole havainneet anastuksia moneen päivään ja huijarit ovat päässeet tyhjentämään pankkitilit. Pankkikorttien tunnusluvut ovat olleet useassa tapauksessa paperille kirjoitettuna pankkikortin yhteydessä tai jopa pankkikorttiin suoraan kirjoitettuna.

Poliisi epäilee, että kaikki asianomistajat eivät edes vielä tiedä joutumisestaan rikoksen uhriksi. Tämän vuoksi poliisi kehottaa niitä, joiden asunnoissa on viime aikoina vieraillut tuntemattomia kauppaamassa joitain tuotteita, tarkastamaan kaiken arvo-omaisuutensa sekä pankkikortin olemassaolon. Samoin poliisi kehottaa suhtautumaan epäilevästi kaikenlaisiin sisälle asuntoon jollain verukkeella pyrkiviin ja ilmoittamaan tällaisesta toiminnasta heti poliisille. Sisään asuntoon ei tulisi päästää ketään tuntematonta.

Lue myös: Paikannin johdatti poliisin polkupyörävarkaan luo Torniossa

Kilpailut

Uusimmat