VR peruu vuoroja tänään ja huomenna haastavien sääolosuhteiden takia -mm. juna Oulusta Kuopioon peruttu

07.02.2019 08:39 - Jussi Häkkilä

Viime päivinä lumi ja jää ovat aiheuttaneet jäätymisiä sekä erilaisia pieniä vaurioita junakalustoon, minkä vuoksi VR peruu tänään ja huomenna joitain kaukoliikenteen junavuoroja.

Viime päivinä lumi ja jää ovat aiheuttaneet jäätymisiä sekä erilaisia pieniä vaurioita junakalustoon, minkä vuoksi VR peruu tänään ja huomenna joitain kaukoliikenteen junavuoroja. Peruttujen vuorojen matkustajille järjestetään korvaavat kuljetukset busseilla ja muilla junavuoroilla. Esimerkiksi tänään ja huomenna juna klo 10 Oulusta Kuopioon ja klo 12.39 juna Kuopiosta Ouluun on peruttu. Vuorot korvataan linja-autoilla.
Haastavat sääolosuhteet vaikuttavat yhtiön mukaan junakalustoon ja ratainfraan, kuten vaihteiden kääntymiseen ja junien sähkö- ja paineilmajärjestelmiin.
Ennakoivilla peruutuksilla saadaan lisäaikaa kaluston sulattamiselle sekä huolloille, millä pyritään varmistamaan kaluston riittävyys tulevina päivinä ja varaudutaan pian käynnistyvään hiihtolomaliikenteeseen.

Lue myös: Helsingistä Ouluun matkalla olleen junan vaurioituminen viikko sitten aiheutui vaunun päädystä irronneesta luukun suojalevystä

Uusimmat