Kaikki junavuorot muuttuvat uusien aikataulujen myötä Oulun ja Helsingin välillä vaihdottomiksi ja matka-ajat nopeutuvat.
Ylitorniolla Kaulinrannassa Kattilakosken alapuolella ammuttiin eilen illalla haulikolla pohjoisesta etelään menevän junan matkustajavaunun oikeanpuoleisiin kahteen ikkunaan, vaunun sivuseinään ja ravintolavaunun ikkunaan.
Škoda Transportation on voittanut tarjouskilpailun Latviaan toimitettavista uusista paikallisjunista.
VR on uusinut aikataulujaan ja uudet aikataulut tulevat voimaan joulukuun puolivälissä.
Poliisi on selvittänyt junaliikenteen häirintätapauksen Ylivieska-Iisalmi -radalla yleisövihjeiden perusteella.
Henkilöjuna törmäsi eilen illalla henkilöautoon vartioimattomassa tasoristeyksessä Torniossa Törmäntiellä.
Poliisi on saanut useampana päivänä ilmoituksen, jonka mukaan rataosuudella Ylivieska-Iisalmi, Ylivieskan tiilitehtaan ylikäytävien kohdilla, on radalle kasattu kiviä useamman metrin matkalle. Silminnäkijöiden mukaan tekijät ovat iältään nuoria. Havainnoista pyydetään ilmoittamaan kiireellisissä tapauksissa hätäkeskukseen numeroon 112 ja muissa tapauksissa poliisin vihjepuhelimeennumeroon 0295416194.
Höyryjuna Ukko-Pekan kyytiin pääsee ensi viikolla useilla reiteillä Pookin kuuluvuusalueella. Liikennepäällikkö Marko Hakanpää kertoi Pookin iltapäivässä Ukko-Pekan reiteistä.
Kiinnostus kehittää lähijunaliikennettä Oulun seudulle on tuonut alueen kunnat yhteen selvittämään lähijunaliikenteen toteutettavuutta ja vaikutuksia pääradalla välillä Ii – Oulu – Kempele – Liminka. Tavoitteena työssä on ollut saada tutkittua tietoa kuin myös arvioita toteuttamisen vaatimista investoinneista, jotta keskustelu lähijunaliikenteestä voi alkaa.
Tampere-Oulu -junaradan nopeudennostoselvitys on valmistunut.
VR hankkii seitsemän uutta ravintolavaunua.
Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi ja ensihoito toimitti hänet tarkistettavaksi sairaalaan.
Oulun seudun kunnat Ii, Kempele ja Liminka sekä Oulun kaupunki ovat käynnistäneet selvityksen Oulun seudun kuntalaisia palvelevan lähijunaliikenteen toteutettavuudesta ja vaikutuksista.
Viime päivinä lumi ja jää ovat aiheuttaneet jäätymisiä sekä erilaisia pieniä vaurioita junakalustoon, minkä vuoksi VR peruu tänään ja huomenna joitain kaukoliikenteen junavuoroja.
Raideliikenneonnettomuuksien johtava tutkija Esko Värttiötä Onnettomuustutkintakeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
VR selvittää yhdessä viranomaisten kanssa, miksi Helsingistä Ouluun matkannut InterCity-junavaunu vaurioitui eilen Lahdessa.