Pelastustoimi suosittaa ilotulituksesta luopumista myrskyn takia

31.12.2018 10:47 - Jussi Häkkilä

Riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnasta Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.

Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitokset suosittelevat, että tänään ei ammuttaisi ilotulitteita. Suositus koskee koko Pohjois-Pohjanmaata lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon aluetta. Suositus on annettu ennustetun myrskyn takia.

Ilmatieteen laitos on ennustanut vuodenvaihteeseen runsasta lumisadetta ja voimakasta etelätuulta. Perämeren rannikolla tuulen voimakkuus voi olla puuskissa 15-20 metriä sekunnissa. Tuuli alkaa voimistua tänään iltapäivällä ja on voimakkaimmillaan noin klo 21.

Voimakas tuuli voi ohjata ammutut ilotulitteet väärään suuntaan aiheuttaen mm. tapaturman vaaraa. Puuskainen tuuli voi myös kaataa huonosti tuettuja ilotulitteita.
Vuodenvaihteen ilotulitusnäytöksien toteutuksesta tai perumisesta tiedottavat näytösten suorittajat erikseen.
Pelastuslaitokset valmistelevat kemikaaliturvallisuuslain mukaista päätöstä, jolla sallitaan yksityinen ilotulitus ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta. Ajankohdaksi on alustavasti sovittu ensi lauantai klo 18-21, mutta tästä tiedotetaan erikseen.
Päätöksen tavoitteena on keskittää käyttämättä jääneiden ilotulitteiden ampuminen tiettyyn ajankohtaan. Samalla ratkaistaan ongelma, joka käyttämättä jääneiden ilotulitteiden säilyttämisestä ehkä aiheutuu.

Lue myös: Oulun poliisi muistuttaa kohtuullisuudesta ja muiden huomioonottamisesta juhlittaessa

.

Kilpailut

Uusimmat