Kuva: Fotolia

Oulun poliisi muistuttaa kohtuullisuudesta ja muiden huomioonottamisesta juhlittaessa

31.12.2018 08:31 - Marja Ollakka

Oulun poliisi muistuttaa, että juhlimisessa tulee muistaa kohtuullisuus ja hyvät, muut huomioon ottavat käytöstavat, jotta häiriöiltä, vaaroilta ja vahingoilta vältytään.

Uuden vuoden juhlijoista poliisia työllistävät mm. liiallisesti alkoholia nauttineet, jotka eivät kykene huolehtimaan itsestään, erilaiset häiriökäyttäytymiset, pahoinpitelyt ja kotihälytykset. Lisäksi poliisille tulee lukuisia ilmoituksia ilotulitteiden häiritsevästä, jopa vaarallisesta käytöstä. Poliisille vuoden vaihtumisen juhla on hälytystehtävien osalta vuoden kiireisintä aikaa.

Vuoden vaihtumisen juhlassa poliisi valvoo juhlijoiden käyttäytymistä erityisesti taajamissa. Väsähtäneet juhlijat poliisi toimittaa lepäämään päänsä selväksi ja häiriköijät sekä tappelijat toimitetaan rauhoittumaan. Myös alaikäisten juhlintaan poliisi puuttuu. Poliisi muistuttaa jälleen vanhempien vastuuta alaikäisten lasten valvonnasta: alaikäisillä ei saa olla alkoholia eikä ilotulitteita edes hallussaan.

Ilotulitteiden käyttö on sallittu ilman pelastusviranomaisen lupaa 31.12 klo 18.00 - 1.1 klo 02.00 välisenä aikana. Ilotulitteita ei saa käsitellä päihtyneenä. Teemalla "otetaan muut huomioon ja välitetään toisista" saadaan yhdessä vuosi vaihtumaan turvallisesti.

Kilpailut

Uusimmat