Kuva: Pasi Romakkaniemi

Uudet kalatalousalueet aloittavat toimintansa

13.12.2018 11:14 - Jussi Häkkilä

Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa aloittaa ensi vuoden alusta toimintansa 27 uutta kalatalousaluetta.

Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa aloittaa ensi vuoden alusta toimintansa 27 uutta kalatalousaluetta. Kalatalousalueet korvaavat vanhat kalastusalueet, joita Lapin ELY-keskuksen toimialueella toimi 34. Uuden kalastuslain tavoite on vähentää kalastusalueita ja tehostaa kalatalouden kehittämistä isommilla vesistöaluekohtaisilla kalatalousalueillla.

Uuden kalastuslain mukaan vesialueet tulee jakaa niiden omistussuhteista sekä hallinnollisista rajoista riippumatta kalatalousalueisiin. Niiden tulee muodostua kalataloudellisesti riittävän suurista yhtenäisistä alueista. Aluetta määritettäessä on erityisesti huomioitava vaelluskalojen elinkierto, kalastuksen tarkoituksenmukainen järjestäminen sekä vesialueiden valuma-alueet.

Kalatalousalueen tulee laatia omalle toimialueelle kalavarojen käyttö ja hoitosuunnitelma, järjestää kalastus ja kalastuksen valvonta siten että turvataan kalavarojen kestävä ja monipuolinen tuotto, kalakantojen luontainen elinkierto sekä kalavarojen ja muun vesiluonnon monimuotoisuus ja suojelu.

ELY-keskus kutsuu koolle kalatalousalueen ensimmäisen yleiskokouksen ensi vuoden alussa.

Lue myös: Nettiopas perehdyttää kalastukseen Oulujokivarressa - "Jospa tämä innostaisi kalalle"

Kilpailut

Uusimmat