Metsähallitus on keskeyttänyt tästä päivästä alkaen kalastuslupien myynnin Näätämöjoelle ja sen sivuvesiin lohikantojen heikon tilan vuoksi.
Poliisi otti kiinni eilen Oulussa keskustan alueella henkilöauton kuljettajan, jolle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen.
Projektipäällikkö Niko Hännistä Oulun yliopistosta jututtaa Kalle-Kari Leppäjärvi.
Oulun yliopisto on mukana kansainvälisessä hankkeessa, jossa pyritään kierrättämään käyttöiän loppua lähestyviä kalastusvälineitä ja käyttämään niiden materiaalit uudelleen.
Vaapputaiteilija Ari Hummastia jututtaa Kalle-Kari Leppäjärvi.
Metsähallituksen kalastuslupien myynti kolmen pohjoisimman kunnan alueella sijaitseville jokikohteille alkaa huomenna.
Metsähallitus joutuu supistamaan tänä vuonna sesonkiajan metsästyksen ja kalastuksen valvontaa kohonneiden kustannusten takia.
Oulun seudun ympäristötoimi on myöntänyt viime vuoden kestävän kehityksen tunnustuspalkinnon Ylikiimingin kalastuskunnalle pitkäaikaisesta ja määrätietoisesta työstä luonnon monimuotoisuuden ja ennallistamisen, lähiruuan, kalastusmatkailun, sosiaalisen yhdessäolon ja tekemisen sekä vesistöjen monipuolisen käytön mahdollistamisen ansiosta.
Tenon neuvotteluvaltuuskunnan Suomen Saamelaiskäräjien edustajat ja Tenon kalatalousalue vetäytyvät Tenon kalastussääntöneuvotteluista, koska neuvottelut ovat pysähtyneet Norjan viranomaisten vaatimukseen kieltää lohenkalastus Tenolla kokonaan seuraavassa kalastussäännössä.
Oulun kaupunki on kieltänyt kaiken kalastamisen Merikosken siltojen alla olevan pohjapadon alavirran puolella sadan metrin matkalla.
Oulun kaupunki on muuttanut kalastuksen sääntöjä Hartaanselällä, Oulujoella ja Sanginjoella.
Usealle Metsähallituksen kalastuskohteelle Ylä-Lapissa on kesän kalastuslupakiintiö myyty loppuun.
Metsähallitus on päättänyt keskeyttää kalastuslupien myynnin Kuusamon Oulankajokeen perjantaista 9.7.2021 alkaen. Jokiveden lämpötilaksi on mitattu lähes 21 astetta, mikä uhkaa lohikalojen hyvinvointia. Veden ennustetaan edelleen lämpenevän.
Länsi-Suomen merivartioston Porin merivartioyksikön päällikkö Kristian Lockmeria haastattelee Jussi Häkkilä.
Valtioneuvosto päätti tänään, että lohi on rauhoitettu koko Tenojoen vesistön alueella lauantaista alkaen vuoden loppuun saakka.
Oulun Hartaanselän kalastusta valvotaan tehostetusti loppukesän ajan.