Kuva: Teemu Niinimäki WWF

Perämeren kansallispuistossa talkoillaan

17.07.2018 11:22 - Jussi Häkkilä

Parikymmentä eri puolilta Suomea saapunutta vapaaehtoista työskentelee tällä viikolla Perämeren kansallispuistossa WWF:n ja Metsähallituksen järjestämällä talkooleirillä.

Parikymmentä eri puolilta Suomea saapunutta vapaaehtoista työskentelee tällä viikolla Perämeren kansallispuistossa WWF:n ja Metsähallituksen järjestämällä talkooleirillä. Talkoolaiset tekevät töitä arvokkaiden perinneluontotyyppien suojelemiseksi, parantavat alueen kulutuskestävyyttä ja siivoavat meren tuomaa roskaa.

Leirillä tehdään pääasiassa perinneluontotyyppien peruskunnostusraivausta. Se on käytännössä laidunnuksen lopettamisen jälkeen syntyneiden pensastojen, katajien ja lehtipuiden raivausta nummi- ja niittymaisemista. Perämeren kansallispuiston niityt ovat olleet nyt noin 50 vuotta laiduntamatta. Laidunnus on tarkoitus aloittaa alueella uudestaan.

WWF järjestää tänä kesänä yhteensä kuusi talkooleiriä, joilla kunnostetaan arvokkaita luontokohteita eri puolilla Suomea. Leireillä on pitkät perinteet, sillä niitä on järjestetty vuodesta 1977 alkaen. Jokaiselle talkooleirille osallistuu noin 20 vapaaehtoista.

Lue myös: Metsähallitus jatkaa meriluonnon kartoitusta Tornion ja Virolahden välisellä alueella

Kilpailut

Uusimmat