Kuusi kuntaa, mm. Kaustinen ja Rovaniemi hakivat lupaa toisen kotimaisen kielen kokeiluun

23.02.2018 17:11 - Jussi Häkkilä

Kuusi kuntaa on hakenut kaikkiaan yhdeksälle peruskoululle lupaa osallistua kokeiluun, jossa oppilaille tarjotaan toisen kotimaisen kielen tilalla jonkin muun vieraan kielen opintoja. Lupaa hakivat Jämsä, Kaustinen, Pieksämäki, Rovaniemi, Savonlinna ja Ylöjärvi.

Kuusi kuntaa on hakenut kaikkiaan yhdeksälle peruskoululle lupaa osallistua kokeiluun, jossa oppilaille tarjotaan toisen kotimaisen kielen tilalla jonkin muun vieraan kielen opintoja. Lupaa hakivat Jämsä, Kaustinen, Pieksämäki, Rovaniemi, Savonlinna ja Ylöjärvi. Kokeilu koskee viidennen tai kuudennen luokan oppilaita, jotka aloittaisivat toisen kotimaisen kielen opiskelun tämän vuoden elokuun alusta.
Hakemusten perusteella mahdollisuutta tultaisiin tarjoamaan yhteensä 486 oppilaalle. Yleisin hakemuksissa tarjottava kieli on venäjä. Valittavaksi tarjotaan myös espanjaa, ranskaa ja saksaa.
Kokeilu on osa vuonna 2016 käynnistynyttä hallituksen Uusi peruskoulu -ohjelmaa, jonka tavoitteena on kieltenopetuksen lisääminen ja monipuolistaminen. Eduskunta sääti toteuttamista varten erillisen kokeilulain, joka tuli voimaan tämän vuoden alusta.
Opetus- ja kulttuuriministeriö tekee päätökset luvan saajista kevään aikana.

Lue myös: Koululaisten ilmaiset loma-ajan bussimatkat eivät jatku

Kilpailut

Uusimmat