Tutkinnanjohtajan vaatimuksesta pakkokeinoistunnot käytiin suljetuin ovin ja myös pakkokeinoistunnossa kertyneet asiakirjat julistettiin salassa pidettäviksi ratkaisun lopputulosta ja sovellettua lainkohtia lukuun ottamatta. Esitutkinta on kesken ja siksi poliisi ei kerro asian yksityiskohdista enempää tässä vaiheessa. Syytteen nostamisen määräpäiväksi määrättiin 23. syyskuuta.
Poliisi tutkii Kaustisella 16. tätä kuuta kadonneen nuoren miehen tapausta henkirikoksena.
Kaustiselta Ketuntieltä on kadonnut viime viikon tiistaina vuonna 1999 syntynyt Jami-Petteri Klemola.
Ravit ajetaan 12.-13. syyskuuta. Kaustisen ravirata järjestää tapahtuman tiiviissä yhteistyössä KPEDU Kaustisen Raviopiston kanssa. Syksyllä oppilaat ovat jo paikalla ja heidätkin saadaan mukaan tapahtuman järjestelyihin. Haaveena on, että myös yleisö pääsisi jo seuraamaan tapahtumaa. Ravit kuitenkin järjestetään ja ajetaan mahdollisesti rajoitusten niin vaatiessa ilman yleisöä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö esittää kaustislaista viulunsoittoperinnettä Unescon Ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Lisäksi Suomi on mukana yhteispohjoismaisessa hakemuksessa liittyen limisaumaveneperinteeseen. Museovirasto tukee osaltaan valittujen kohteiden säilyttämistä ja kehittämistä.
Kaksi kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti eilisaamuna Kaustisen ja Kokkolan rajalla sattuneessa liikenneonnettomuudessa.
Työryhmän puheenjohtaja, Kansanmusiikki-instituutin johtaja Matti Hakamäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Taiteen edistämiskeskus on jakanut 61 ylimääräistä taiteilijaeläkettä.
Finland Festivals-ketjuun kuuluvien festivaalien kokonaiskävijämäärä oli viime vuonna 2 005 784.
Kaija Saarikettua haastattelee Jussi Häkkilä.
Kaustisen viime kesän noin 340:n näppärikurssilaisen esittämä Kantti kestää on valittu vuoden lastenlauluksi Hämeenlinnassa toissapäivänä järjestetyssä lastenmusiikin Jellonagaalassa.
Kaustisen Vanhannevan alueelta katosi perjantai-iltana iäkäs nainen.
Pelimanneja oli esiintymässä yhteensä 4340, joka on n. 300 enemmän kuin viime vuonna. Tapahtuma järjestettiin nyt 52. kerran. Festivaali saavutti ennalta asettamansa tavoitteen ja konaiskäyntimäärä oli nyt n. 46300. Tulos jäi vain n. 700 kävijällä edellisvuodesta.
38-vuotias näyttelijä Mikko Penttilä on nimetty vuoden ulkokaustislaiseksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.
Viuluyhtye Polenta on voittanut valtakunnallisen Konsta Jylhä -kilpailun Kaustisella.
Kaustinen Folk Music festival alkoi tänään. Tiedotuspäällikkö Marita Salonen oli juttusilla Pookin iltapäivässä.