Kuva: Poliisi

Poliisi paljasti Pohjois- ja Itä-Suomessa toimineen huumausaineiden välitysorganisaation

11.12.2017 10:57 - Jussi Häkkilä

Keskusrikospoliisi on paljastanut Pohjois- ja Itä-Suomessa toimineen huumausaineiden välitysorganisaation.

Keskusrikospoliisi on paljastanut Pohjois- ja Itä-Suomessa toimineen huumausaineiden välitysorganisaation. Organisaatiolla on ollut hallussaan nestemäistä amfetamiiniemästä, josta se on saostanut valmista amfetamiinia katukauppaan.
Keskusrikospoliisi pääsi organisaation jäljille omien tutkimustensa perusteella. Kahdessa takavarikossa takavarikoitiin nestemäistä amfetamiiniemästä ja valmiiksi saostettua amfetamiinia määrä, josta olisi saanut valmista amfetamiinia yhteensä noin 35 kiloa. Katukauppa-arvo olisi ollut noin 1,5 miljoonaa euroa. Kyseessä on poikkeuksellisen suuri takavarikkoon saatu amfetamiinimäärä Suomessa.
Ensimmäinen erä saatiin takavarikkoon Oulun seudulla jo viime vuoden lokakuussa. Tämän vuoden kesäkuussa poliisi otti kiinni Pohjois-Karjalassa kolme henkilöä, jotka olivat saostaneet valmista amfetamiinia syrjäisellä mökillä. Poliisi epäilee, että organisaation toiminta on ollut pidempiaikaista.
Jutun esitutkinta on kestänyt noin puolitoista vuotta ja sitä on suunnattu myös ulkomaille. Tutkinta on nyt saatu valmiiksi ja juttu siirtyy syyteharkintaan lähipäivinä. Rikoksesta epäiltynä on ollut yhteensä kymmenen henkilöä, joista vangittuina on ollut kuusi. Tällä hetkellä vangittuna on neljä henkilöä.
Kokonaisuuteen on kuulunut myös talousrikoshaara, jossa tutkitaan epäiltyä törkeää rahanpesurikosta sekä rikoshyötyyn liittyvää menettämisseuraamusta. Tähän liittyen poliisi on turvaamistoimena takavarikoinut omaisuutta. Tämä tutkintakokonaisuus siirtyy syyteharkintaan ensi vuoden puolella.

Lue myös: Poikkeuksellisen suuri huumeiden salakuljetus selvitetty Pohjois-Suomessa

Kilpailut

Uusimmat