Kuva: Fotolia

Tornio ja Oulun Kaijonharju mukana kansainvälisessä Europan 14-arkkitehtuurikilpailussa

13.02.2017 08:38 - Jussi Häkkilä

Tornio ja Oulun Kaijonharju on valittu kilpailukohteiksi nuorille, alle 40-vuotiaille arkkitehdeille ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille joka toinen vuosi järjestettävässä kansainvälisessä Europan 14-arkkitehtuurikilpailussa.

Tornio ja Oulun Kaijonharju on valittu kilpailukohteiksi nuorille, alle 40-vuotiaille arkkitehdeille ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille joka toinen vuosi järjestettävässä kansainvälisessä Europan 14-arkkitehtuurikilpailussa. Kilpailussa on mukana noin 50 kohdetta 15:stä Euroopan maasta. Kilpailukauden teema on Productive Cities.
Oulun kilpailualue ulottuu Oulun yliopiston sisäänkäyntialueelta, PSOAS:n opiskelija-asuntoalueen läpi ja Kaijonharjun liikekeskukseen saakka. Kilpailussa tutkitaan myös alueen liittymiä muuhun lähiympäristöön. Kilpailun tavoitteena on muodostaa pitkän tähtäimen visio ja pohja yleissuunnitelmalle Kaijonharjun keskuksen uudistamiseksi ja laajentamiseksi yliopistokampuksen kanssa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi alueen arvot huomioiden.
Kilpailun aloitustilaisuus järjestetään tänään. Kilpailuaikaa on kesäkuun loppuun ja kilpailun tulokset julkaistaan joulukuussa.

Torniossa suunnittelualue ulottuu Suensaaren eteläkärjestä Haaparannan keskustan pohjoislaidalle. Alue on tällä hetkellä pääosin rakentamatonta ja vajaakäytössä. Kilpailun tavoitteena on yhdistää suunnittelualue molempien keskustojen kaupunkirakenteeseen.

Suomesta kilpailussa on mukana kolme kohdetta. Edellämainittujen lisäksi mukana on Helsingin Laajasalon kaupunkibulevardi.

Kilpailut

Uusimmat