Kuva: Shutterstock

Koillismaan joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnitelma valmistunut

11.01.2023 14:49 - Ari Kettukangas

Uusien vuorojen tavoitteena on parantaa mm. Oulun ja Pudasjärven välistä työmatkaliikennettä molempiin suuntiin sekä asiointiliikennettä Kuusamon suunnasta Ouluun.


Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen teettämä Koillismaan joukkoliikenteen palvelutaso- ja linjastosuunnitelma 2023on valmistunut. Työssä on määritelty kuntien välisen joukkoliikenteen palvelutaso yhteysväleille Oulu–Pudasjärvi–Taivalkoski–Kuusamo, Kajaani–Kuusamo,Kemijärvi–Kuusamo, Posio–Kuusamo ja Salla–Kuusamo. Samalla on laadittu joukkoliikenteen linjasto tulevaa sopimuskautta varten. Osa suunnitelman mukaan kilpailutetusta liikenteestä käynnistyy kesäkuussa 2023. Oulun ja Kuusamon välistä nykyistä linja-auto liikennettä pyritään täydentämään uusilla vuoroilla. Uusien vuorojen tavoitteena on parantaa mm. Oulun ja Pudasjärven välistä työmatkaliikennettä molempiin suuntiin sekä asiointiliikennettä Kuusamon suunnasta Ouluun.

Useimmilla uusista vuoroista on liityntä yhteys junaliikenteeseen Oulun rautatieasemalla. Posion ja Kuusamon sekä Sallan ja Kuusamon välillä tavoitteena on lisätä erityisesti matkailua palvelevaa linja-autoliikennettä. Osalta vuoroista pyritään järjestämään vaihtoyhteyksiä Oulun ja Kuusamon tai Kemijärven ja Kuusamon väliseen liikenteeseen. Kajaanin ja Kuusamon sekä Kemijärven ja Kuusamon välillä jatketaan nykyistä linja-autoliikennettä. Nykyisillä vuoroilla on liityntä yhteys junaliikenteeseen Kajaanin tai Kemijärven rautatieasemalla.

ELY-keskus pyrkii kilpailuttamaan palvelutaso- ja linjastosuunnitelman mukaisen liikenteen vaiheittain. Ensimmäisenä on kilpailutettu arkipäivien aamuyhteys Kuusamosta Ouluun sekä iltayhteys Oulusta Kuusamoon. Näiden vuorojen liikennöinti käynnistyy kesäkuussa 2023. Suunnitelman mukaisten muiden vuorojen kilpailuttamista harkitaan tuonnempana määräraha tilanteen salliessa.

Suunnittelua on ohjannut Koillismaan alueellinen joukkoliikenne työryhmä, johon kuuluvat edustajat suunnittelualueen kunnista, ammatillisista oppilaitoksista, maakunnan liitosta sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ELY-keskuksista. Lapin ja Kainuun maakuntiensisäinen linja-autoliikenne on rajattu työn ulkopuolelle.

Lue myös: Oulun kaupunki käynnistää helmikuun lopulla Sokeri -20% -hankkeen lapsille ja nuorille

Kilpailut

Uusimmat