Kuva: Jussi Häkkilä

Poliisi: Turvallisuustilanne Lapissa edelleen hyvä

08.02.2022 08:24 - Jussi Häkkilä

Poliisin tilastojen mukaan Lapin turvallisuustilanteessa ei näyttäisi olevan suuria heilahduksia aiempiin vuosiin verrattuna.

Poliisin tilastojen mukaan Lapin turvallisuustilanteessa ei näyttäisi olevan suuria heilahduksia aiempiin vuosiin verrattuna. Kokonaisuutena voidaan todeta, että turvallisuustilanne Lapissa oli viime vuoden päättyessä edelleen hyvä.
Lapissa poliisin tietoon tuli vuoden aikana yhteensä 16 215 rikosta ja poliisi hoiti 20 110 hälytystehtävää. Tietoon tulleiden omaisuusrikosten määrä laski viime vuonna 15 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, mutta väkivaltarikosten määrä on puolestaan hiukan kasvanut. Huumausainerikosten määrä on ollut laskeva. Seksuaalirikoksia kirjattiin Lapissa viime vuonna 147, 19 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tapauksia Lapissa tuli ilmi valtakunnallista nousua enemmän. Kun luku on viime vuosina ollut Lapissa 30-40, viime vuonna niitä kirjattiin 57.
Selvitettyjen rikosten määrä on pysynyt edellisvuoden tasolla. Rikosten tutkinta-aika Lapin poliisilaitoksella piteni 163:sta 186:een vuorokauteen. Aika piteni hiukan enemmän kuin valtakunnallisesti keskimäärin.
Toimintavalmiusaika kiireellisimmissä tehtävissä lyheni hiukan ollen keskimäärin 11,8 minuuttia.

Lue myös: Oulun poliisilaitoksen alueella rikokset ja hälytystehtävät vähenivät viime vuonna

Kilpailut

Uusimmat