Kuva: Fotolia

Aluehallintovirasto rajoittaa metsästystä Lapin vilkkailla virkistys- ja matkailualueilla

28.01.2022 09:52 - Jussi Häkkilä

Lapin aluehallintovirasto on kieltänyt ampuma-aseilla harjoitettavan metsästyksen viideksi vuodeksi Inarin, Sodankylän, Sallan, Posion ja Rovaniemen kuntien virkistys- ja matkailualueilla.

Lapin aluehallintovirasto on kieltänyt ampuma-aseilla harjoitettavan metsästyksen viideksi vuodeksi Inarin, Sodankylän, Sallan, Posion ja Rovaniemen kuntien virkistys- ja matkailualueilla. Alueet ovat suosittuja käyntikohteita ja niiden vierailijamäärät ovat kasvaneet viimeisten vuosien aikana huomattavasti.

Kielto ei koske koirien tai ajomiesten avulla tapahtuvaa hirvenajoa, pienpetojen loukku- tai rautapyyntiä eikä siihen liittyvää lopetusaseen käyttöä, eikä alueella olevan haavoittuneen riistaeläimen jäljittämistä tai lopettamista. Sallittua on edelleen myös suurpetojen vahinkoperusteinen poikkeuslupapyynti.

Kieltoalueet:
1. Inari: Inarin retkeilyalue, Juutuanvaara, Kortevaara, Juutuanjoen ranta-alueet valtatie 75:n länsipuolella Saukkonivaan asti
2. Inari ja Sodankylä: Saariselkä, Laanila, Kiilopää ja Urho Kekkosen kansallispuisto, matkailukeskuksen lähialue ja sen retkeilyreitit
3. Rovaniemi: Napapiirin retkeilyalue, Vikaköngäs ja Vaattunkivaara, Vaattunkiköngäs ja Könkäänsaari
4. Salla: Sallatunturin matkailukeskuksen lähialue
5. Posio: Riisitunturin kansallispuiston päiväreittien lähialue

Lue myös: PSAVI rajoittaa metsästystä Koillismaan ja Kainuun virkistys- ja matkailualueilla

Kilpailut

Uusimmat