Kuva: Radio Pooki

Poliisi selvittänyt Muoniossa kesäkuussa tapahtuneita rikoksia

04.10.2021 14:41 - Jussi Häkkilä

Poliisi on selvittänyt useita kesän mittaan tehtyjä rikoksia Muonion alueella.

Poliisi on selvittänyt useita kesän mittaan tehtyjä rikoksia Muonion alueella. Poliisi epäilee rikoksista osin samoja henkilöitä, joista osa on tunnustanut teot.
Kesäkuun alussa Muoniossa poltettiin kesämökki. Teosta epäillään kahta miestä, joista toinen tunnusti kuulustelussa sytyttäneensä kaverinsa kanssa mökin tuleen piharakennuksesta löytyneellä bensakanisterilla. Teon jälkeen miehet olivat poistuneet paikalta, mutta soittivat itse hätäkeskukseen ja palasivat palopaikalle katsomaan sammutustöitä. Teon motiivista ei saatu selvyyttä.
Muoniossa murtauduttiin kesäkuun alussa vapaa-ajan kiinteistöön sekä sen piharakennuksiin. Mökistä anastettiin mm. työkaluja, puukkoja ja elektroniikkaa. Paikalta saadun DNA-näytteen sekä muiden esitutkinnassa saatujen tietojen perusteella tapahtumasta epäillään kahta miestä. Lisäksi kesäkuun alussa anastettiin motocross-pyörä omakotitalon pihalta. Teosta epäillään neljän hengen seuruetta. Pyörää ei etsinnöistä huolimatta löydetty ja se on mahdollisesti hävitetty.
Yksi epäillyistä tunnusti myös polttaneensa huhtikuussa tien varrella olleen postilaatikon
Rikosten esitutkinta on loppuvaiheessa, jonka jälkeen ne siirtyvät syyteharkintaan.

Lue myös: Poliisi selvitti mittavan huumejutun -Pohjois-Suomeen tuotiin lähes 40 kiloa amfetamiinia

Uusimmat