Kuva: Shutterstock

Kemin biotuotetehdasprojektin työmaalla yksi positiivinen koronatestitulos

10.06.2021 16:12 - Marja Ollakka

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdasprojektin työmaalla työskentelevällä henkilöllä on todettu positiivinen koronatestitulos tänään 10.6.2021.

Kyseessä on henkilön vapaa-ajalla otetun testin tulos ja henkilö on ollut oireeton. Viranomainen on asettanut henkilön kanssa samaa taukotilaa käyttäneet kahden viikon karanteeniin. Karanteeni koskee 20 työmaalla työskentelevää henkilöä, mukaan lukien positiivisen testituloksen saaneen henkilön.

Kaikille biotuotetehtaan työmaalla työskenteleville tehdään jo aiemmin suunnitellut koronatestit ensi viikon aikana maanantaista 14.6.2021 eteenpäin. Edellinen massatestaus työmaalla tehtiin huhtikuussa, jolloin kaikki testitulokset olivat negatiivisia. Koronan massatestejä tehdään myös jatkossa aina tarvittaessa. Metsä Fibre tekee aktiivista yhteistyötä viranomaisen kanssa koronaturvallisuuden takaamiseksi.

Biotuotetehtaan työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 350 henkilöä ja noin 120 eri yritystä. Koronaturvallisuuden takaamiseksi työmaalla pidetään huolta turvaväleistä ja käytetään maskeja sekä pidetään hyvästä käsihygieniasta huolta. Töihin ei tulla flunssan oireissa. Kaikki työmaan sisätilat on järjestetty niin, että esimerkiksi turvavälit pystytään pitämään ja muun muassa käsienpesupaikkoja on saatavilla.

Lue myös: Meri-Lapin kahta rakennuspaloa epäillään tahallaan sytytetyksi - poliisi kaipaa havaintoja

Kilpailut

Uusimmat