Kuva: Fotolia

Useat pohjoisen hiihtokeskukset päättävät laskettelukauden aikaistetusti koronan ja runsaan turistimäärän vuoksi

22.03.2020 11:47 - Ari Kettukangas

Hiihtokeskus Iso-Syötteen kausi päättyy koronaviruksen leviämisen estämiseksi ensi lauantaina klo 19. Pikku-Syöte keskeyttää myös laskettelukauden tältä keväältä tulevana keskiviikkona klo 17. Pohjois-Suomen hiihtokeskuksista myös Levi, Ylläs, Ruka, Pyhä, Ounasvaara, Pallas, Olos ja Luosto ovat tähän mennessä ilmoittaneet päättävänsä laskettelukauden 2019–2020.

Hiihtokeskus Iso-Syötteen kausi päättyy koronaviruksen leviämisen estämiseksi ensi lauantaina klo 19. Hiihtokeskuksen henkilöstön osalta YT-neuvottelut alkavat välittömästi. Hiihtokeskus on kuitenkin normaalisti avoinna ensi viikon lauantaihin saakka, elleivät viranomaispäätökset aiheuta siihen muutoksia. Hiihtokeskus Iso-Syötteen sisaryritys Huoneistohotelli Kide Oy pitää ovensa avoinna toistaiseksi normaalisti. Hiihtoladuille ja ulkoilemaan pääsee suoraan KIDE Hotellin keittiöllisistä huoneista, eikä asiakkaiden tarvitse olla kontaktissa toisten asiakkaiden tai hotellin henkilöstön kanssa.
Pikku-Syöte keskeyttää myös laskettelukauden tältä keväältä tulevana keskiviikkona klo 17. Toistaiseksi Pikku-Syötteen hotelli, ravintola ja karavaani-alue palvelevat asiakkaita kutakuinkin normaalisti. Koronaviruspandemian tartuntatilanne on pahentunut nopeasti ja terveysviranomaiset suosittelevat matkailun rajoittamista myös kotimaassa. Lappiin suunnanneiden runsaiden autojonojen myötä Pohjois-Suomen hiihtokeskuksista Ylläs, Levi, Luosto, Olos, Pallas ja Ounasvaara sulkevat hissinsä aikaistetusti tämän päivän jälkeen. Hiihtokeskukset tiedottavat tarkemmin jo ostettuihin lippuihin liittyvistä menettelytavoista.

Lue myös: Nelostien liikenne ruuhkaantui eilen pahoin Oulusta pohjoiseen - koronaa lähdettiin karkuun Lapin perukoille

Kilpailut

Uusimmat