Hiihtokeskus Iso-Syötteen kausi päättyy koronaviruksen leviämisen estämiseksi ensi lauantaina klo 19. Pikku-Syöte keskeyttää myös laskettelukauden tältä keväältä tulevana keskiviikkona klo 17. Pohjois-Suomen hiihtokeskuksista myös Levi, Ylläs, Ruka, Pyhä, Ounasvaara, Pallas, Olos ja Luosto ovat tähän mennessä ilmoittaneet päättävänsä laskettelukauden 2019–2020.
Koko kunnostuskalusto on käytössä ja latujen tilanne päivitetään Fluent-palveluun. Luistelukenttiä ei enää ylläpidetä, mutta urheilukeskusten luistelukentillä voi vielä luistella vapaamuotoisesti. Kenttien pukuhuoneet ja wc:t on suljettu. Tuiran talviuintipaikan pukuhuoneet on myös suljettu. Talviulkoilureitit ovat normaalisti käytettävissä. Tällä hetkellä suosittellaan liikkumaan hiihtäen, kävellen ja pyöräillen.
Hiihtoladut ovat jäiset ja hiihto-olosuhteet ovat tällä hetkellä haasteelliset. Seurantajärjestelmässä kaikki ladut ovat tällä hetkellä ”ei käyttökunnossa”-tilassa, eikä latuja voida vielä kunnostaa olosuhteiden vuoksi.
Koordinaattori Heikki Heikuraa haastattelee Jussi Häkkilä.
Ylivieskan liikuntatoimen markkinointipäällikkö Marita Öljymäki-Maaralaa ja liikunnanohjaaja Mervi Jutilaa haastattelee Petri Alminoja.
Kilpailun pääsihteeri Hannu Karstusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Kilpailunjohtaja Anne Talvensaari-Mattilaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Lasten Lumipäivien kiertuekoordinaattori Hanna Vilhusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Ilmoittautuminen lasten, perheiden ja aikuisten kevään hiihtokouluihin alkaa 7.1.2020 klo 8 Oulun liikuntapalveluiden sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Hiihtokouluja järjestetään pesäpallostadionin Hiihtomaassa maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin.
Ylitarkastaja Hanna-Kaisa Rajalaa Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Latu on noin 1,3 kilometrin mittainen ja se on valaistu klo 06–23. Ensilumenlatu tehtiin viime talvelta varastoidusta lumesta, minkä vuoksi lumen seassa saattaa olla jonkin verran epäpuhtauksia. Latua kunnostetaan yleensä varhain aamulla ja lisäkunnostuksia tehdään tarvittaessa.
Rukakeskus Oy palkittiin Vuoden hiihtokeskuksena Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n kevätkokouksessa Sappeessa keskiviikkona 22. toukokuuta.
Seuratoiminnan kehittäjä Sandra Jutilaa Hiihtoliitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Koordinaattori Ismo Miettistä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kilpailunjohtaja Anne Talvensaari-Mattilaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Tervahiihto-tapahtuma vaatii muilta liikkujilta järjestelyjen huomioimista lauantaina 2.3. klo 8–18.