Kuva: Fotolia

Kuolemaan johtanut kolari Rovaniemellä - lumipenkka esti näkyvyyden

16.02.2020 10:50 - Ari Kettukangas

Rovaniemellä Lehtojärventien ja Syvälahdentien risteyksessä tapahtui torstaina n. kello 14.30 aikaan tila-auton ja henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Henkilöautossa etupenkillä matkustajana ollut mies menehtyi onnettomuudessa. Henkilöauton kuljettaja kuljetettiin saamaan jatkohoitoa. Paikan päällä poliisin toimesta todettiin, että risteyksessä oli korkea lumipenkka estämässä näkyvyyttä. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Rovaniemellä Lehtojärventien ja Syvälahdentien risteyksessä tapahtui torstaina n. kello 14.30 aikaan tila-auton ja henkilöauton välinen liikenneonnettomuus. Henkilöautossa etupenkillä matkustajana ollut mies menehtyi onnettomuudessa. Tila-auto oli tullut Lehtojärventietä kohti etelää ja autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa. Tila-auton kuljettajan kulkusuunnasta vasemmalta hänen eteensä ajoi henkilöauto. Tila-auton kuljettaja ei ehtinyt reagoida eteen ajaneeseen henkilöautoon ja törmäsi henkilöauton matkustajan puoleiseen kylkeen. Kyseisessä risteyksessä on henkilöauton kuljettajan väistämisvelvollisuus merkitty kärkikolmiolla. Paikan päällä poliisin toimesta todettiin, että risteyksessä oli korkea lumipenkka estämässä näkyvyyttä. Henkilöauton matkustaja todettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla. Henkilöauton kuljettaja kuljetettiin saamaan jatkohoitoa. Ensihoito tarkisti myös tila-auton kuljettajan sekä matkustajat ja heillä ei havaittu jatkohoitoa vaativia vammoja. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Lue myös: Poliisi selvitti Pyhätunturilla Pelkosenniemellä sattuneen laskettelijan kuolemaan johtaneen onnettomuuden syyn

Kilpailut

Uusimmat