Kuva: Lehto Group

Lehto aloittaa tuotannon sopeuttamistoimet Hartolan ja Oulaisten tehtaallaan -tulos tappiolla

09.05.2019 11:04 - Jussi Häkkilä

Lehto Group aloittaa Hartolan ja Oulaisten tehtailla yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on saattaa tehdastuotannon kapasiteetti tasapainoon lyhyen tähtäimen kysynnän kanssa.

Lehto Group aloittaa Hartolan ja Oulaisten tehtailla yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on saattaa tehdastuotannon kapasiteetti tasapainoon lyhyen tähtäimen kysynnän kanssa. Neuvottelujen kohteena olevan henkilöstön työtehtäviin voi tulla merkittäviä muutoksia tai yhtiön henkilöstö saattaa suunniteltujen toimenpiteiden johdosta vähentyä enintään 70:llä henkilötyövuodella.
Yhtiön liikevaihto kasvoi tämän vuoden tammi-maaliskuussa 14,2 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta 117,8:aan miljoonaan euroon. Tappiota tuli 9,3 miljoonaa euroa. Tuloksen heikentymisen keskeisimpinä syinä olivat peruskorjaushankkeista syntyvien tappioiden jatkuminen sekä vertailukautta heikommat projektikatteet Hyvinvointitilat- ja Toimitilat-palvelualueilla.

Samalla yhtiö on alentanut tätä vuotta koskevia taloudellisia näkymiä. Liikevoittonäkymän muutoksen taustalla ovat edelleen syntyvät tappiot peruskorjaushankkeista, Ruotsin liiketoiminnan käynnistämisestä aiheutuneet ennakoitua suuremmat kulut ja ensimmäisestä päiväkotiprojektista aiheutunut tappio, sekä hoivakoti- ja toimitilahankkeiden katteiden heikentyminen ja viiveet uusien hankkeiden käynnistymisessä. Keskeisimpiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat yhtiön mukaan asuntojen kysynnän heikentyminen, hoiva- ja kouluhankkeiden käynnistymisen lykkääntyminen sekä viiveet neuvotteluvaiheessa olevien toimitilahankkeiden käynnistymisessä.

Lue myös: Lehto suunnittelee tehdastuotantonsa sopeuttamista Iissä ja Humppilassa sekä tuotannon siirtoa Oulusta Oulaisiin

Kilpailut

Uusimmat