Kuva: Jukka Kuoksa/Lapin ELY.keskus

Lappiin kuusi merkittävää tulvariskialuetta ja neljä tulvaryhmää, Pohjois-Pohjanmaalle kolme

20.12.2018 17:36 - Jussi Häkkilä

Maa- ja metsätalousministeriö on nimennyt ELY-keskusten ehdotusten mukaisesti Suomesta 22 merkittävää tulvariskialuetta.

Maa- ja metsätalousministeriö on nimennyt ELY-keskusten ehdotusten mukaisesti Suomesta 22 merkittävää tulvariskialuetta. Lapin alueelta tulvariskialueiksi nimettiin Rovaniemen kaupunki, Kittilän kirkonkylä, Kemijärven keskusta, Ivalon taajama, Tornion kaupunki ja Kemin kaupunki. Uudeksi tulvariskialueeksi nousi Kemin kaupungin rannikkoalue merenpinnan noususta aiheutuvan tulvariskin vuoksi. Merkittävien tulvariskialueiden nimeämisen yhteydessä maa- ja metsätalousministeriö asetti vesistö- tai rannikkoaluekohtaiset tulvaryhmät. Lapin alueelle perustetaan kaikkiaan neljä tulvaryhmää: Kemijoen, Ivalojoen ja Tornionjoen vesistöalueiden sekä Kemin rannikkoalueen tulvaryhmät. Merkittävät tulvariskialueet tarkistetaan kuuden vuoden välein.
Kemijoen, Ivalojoen ja Tornionjoen-Muonionjoen vesistöalueille laaditaan tulvariskien hallintasuunnitelmat vuosille 2022-2027.

Pohjois-Pohjanmaalta merkittäviksi tulvariskialueiksi nimettiin Kalajoen Alavieska-Ylivieska -välinen osuus,Iijoki Pudasjärven taajaman kohdalla ja uutena Pyhäjoen alaosa.

Lue myös: Avustuksia Lapin tulvariskien hallintaa sekä vesistöjen käyttöä ja tilaa parantaviin hankkeisiin

Kilpailut

Uusimmat