Agnico Eagle Finland Oy:n toimitusjohtaja Jani Lösöstä haastattelee Jussi Häkkilä.
Onnettomuus johtui mahdollisesti siitä, että toinen suksi oli osunut polanteeseen, jolloin kelkka kääntyi ja kuljettajan polvi oli osunut kaasukahvaan. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuudessa.
Henkilöauto törmäsi potkukelkkaa työntäneeseen 13-vuotiaaseen poikaan Kittilässä viime viikon tiistaina illansuussa Sodankyläntiellä lähellä Pakatintien risteystä.
Tutkija Ritva Nilivaaraa Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Finavian Kittilän lentoaseman uudistustyöt ovat valmistuneet.
Kittilän Agnico Eaglen kultakaivoksella paloi varhain tänään pari huoltokonttia.
Teot ovat tapahtuneet syys-lokakuun aikana Kittilässä ja Kolarissa. Tapausten vuoksi on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä neljä henkilöä. Asiaa tutkitaan pääasiassa varkauksina. Pääepäiltynä on Tunturi-Lapissa asuva keski-ikäinen mies. Kotietsintöjen yhteydessä on löydetty anastettua omaisuutta, mm. erilaisia pienempiä työkoneita ja työkaluja. Lisäksi poliisi löysi luvattoman aseen. Anastetun omaisuuden yhteisarvo on muutama tuhat euroa.
Kittilän Agnico Eagle kultakaivoksella oli eilen tulipalo tunnelissa noin kilometrin syvyydessä.
Lupa koskee purkuputken rakentamista Loukiseen ja sen jälkeen tehtävää kaivoksen toiminnan laajentamista.
Kittilän poliisilla oli tutkittavana tapaus, jossa kiinteäsiipinen UA-lennokki eli miehittämätön ilma-alus katosi maaliskuun 12. päivä Sinermäjärven alueella Kittilässä.
Soiten kotihoidon toiminnanohjauksen arviointitiimin esimies Marjo Kero-Järvelää haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi on päättänyt Kittilän Levillä viime vuoden huhtikuussa sattuneen tulipalon tutkinnan, koska rikosten syyteoikeus on vanhentunut.
Kittilän kunta ja Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö ovat pyytäneet Agnico Eagle Finland Oy:tä osallistumaan poikkileikkaustutkimukseen koronavirustartuntojen selvittämiseksi Lapin alueella.
Lapissa korjataan tänä vuonna siltoja noin 4,8:lla miljoonalla eurolla.
Pelastuslaitos kuljetti loukkaantuneen maastosta tien laitaan, josta ensihoito vei miehen keskussairaalaan.
Norjan puolustusvoimien johtama Cold Response 2020 -talviharjoitus alkaa maanantaina Tromssan alueella Pohjois-Norjassa ja jatkuu seuraavan viikon torstaihin saakka.