Jääkäriprikaati ja Lapin alueen viranomaiset harjoittelevat tällä viikolla Lappi 20-paikallispuolustusharjoituksessa Sodankylä-Kittilä-Rovaniemi -alueella.
Matkustajakoneen kyydissä oli 105 henkilöä eikä kukaan loukkaantunut. Vian syytä tutkitaan tarkemmin.
Räjähdelastissa ollut rekka suistui tieltä tänään aamupäivällä Kittilässä Rovaniementien ja Kiuaskorventien risteyksen kohdalla.
Kittilässä varauduttiin eilen lentoliikenneonnettomuuteen, kun pelastuslaitos sai hälytyksen matkustajalentokoneen mahdollisesta teknisestä viasta.
Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta kolmen lapsen kuolemaan johtaneesta vuokramökin palosta Kittilän Levillä viime huhtikuussa on valmistunut.
Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan kolmen lapsen kuolemaan viime kuussa johtanut tulipalo Kittilän Levillä syttyi virheellisesti asennetusta lattialämmityksestä.
Aluehallintovirasto on myöntänyt Agnico Eagle Finland Oy:lle ympäristöluvan Kittilän kaivokselle suunnitellun uuden rikastushiekka-altaan rakentamiselle ja toiminnalle. Päätöksen mukaan uusi rikastushiekka-allas rakennetaan olemassa olevan NP3-altaan ja Pikku Rouravaaran pohjoispuolelle kaivosalueen laajennuksen sisälle. Sen pinta-ala on valmistuessaan noin 175 hehtaaria, ja maksimikorkeus ulottuu tasoon +250 metriä. Altaaseen voidaan loppusijoittaa noin 17 miljoonaa kuutiota NP-hiekkaa ja sen on laskettu riittävän kaivoksen toiminta-ajan loppuun saakka.
Palon syttymishetkellä kaksikerroksisessa mökissä oli ollut sisällä neljä henkilöä. Alakerrassa nukkumassa ollut henkilö oli herännyt palovaroittimen ääneen ja hän oli pelastautunut ulos palavasta rakennuksesta. Yläkerrassa nukkumassa olleiden kolmen henkilön pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään. Palossa tuhoutunut rakennus oli kaksikerroksinen hirsirakenteinen mökki, joka oli vuokrattu lomamatkalla olleelle eteläsuomalaiselle perheelle.
Kolme henkilöä menehtyi kaksikerroksisen hirsirakenteisen vapaa-ajan rakennuksen tulipalossa viime yönä Kittilässä Hankatiellä.
Tarkastaja Taru Rikulaa Etelä-Suomen aluehallintovirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Kotkan talteenottaja on ilmoittautunut poliisille ja kotka tullaan lähettämään tutkimuksiin.
Kittilässä Purolantiellä paloi viime yönä puolitoistakerroksinen lomakiinteistö.
Kittilässä sijaitseva hiihtokeskus Levi Ski Resort on saanut kansainvälisen ISO 14001-ympäristösertifikaatin ensimmäisenä hiihtokeskuksena Pohjoismaissa.
Kittilän Levillä saksalaiset ja hollantilaiset miehet tappelivat perjantain ja lauantaina välisenä yönä ravintolan edustalla.
Hotellin asukkaita jouduttiin evakuoimaan varhain tänä aamuna Kittilän Levillä.
Maa- ja metsätalousministeriö on nimennyt ELY-keskusten ehdotusten mukaisesti Suomesta 22 merkittävää tulvariskialuetta.