Hirvijahti alkaa Lapissa sekä Kuusamossa ja Taivalkoskella

31.08.2018 10:25 - Jussi Häkkilä

Pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästyskausi alkaa huomenna Lapissa. Lapin maakunnan lisäksi aikaistettu hirvenmetsästys on mahdollista nyt myös Kuusamon ja Taivalkosken kunnissa. Erikoissuunnittelija Harri Norbergia Suomen Riistakeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.

Pyyntiluvanvaraisten hirvieläinten metsästyskausi alkaa huomenna Lapissa. Lapin maakunnan lisäksi aikaistettu hirvenmetsästys on mahdollista nyt myös Kuusamon ja Taivalkosken kunnissa.

Muualla maassa hirveä on mahdollista metsästää vahtimalla pellolta ja valkohäntäpeuraa ja kuusipeuraa vahtimalla myös muualta huomisesta lähtien. Alkukauden metsästyksellä on tavoitteena torjua vahinkoja liikenteessä ja viljelyksillä.
Lapissa sekä Kuusamossa ja Taivalkoskella hirvenmetsästys jatkuu ensi kuun 20. päivään saakka, minkä jälkeen hirvet on rauhoitettu niiden kiima-ajaksi. Metsästys jatkuu jälleen lokakuun toisena lauantaina, jolloin myös muualla maassa alkaa varsinainen hirvenmetsästyskausi.
Alkavalle metsästyskaudelle hirven pyyntilupia myönnettiin hieman enemmän ja valkohäntäpeuran pyyntilupia lähes neljännes enemmän kuin viime vuonna. Syksyn ja talven jahdeissa on käytössä 54 653 hirven ja 44 291 valkohäntäpeuran pyyntilupaa. Yhdellä pyyntiluvalla saa pääsääntöisesti kaataa yhden aikuisen eläimen tai kaksi vasaa.

Lue myös: Lapin alueellinen riistaneuvosto asetti tavoitteet hirvikannan hoidolle

Kilpailut

Uusimmat