Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n lääkäreille talokohtainen työehtosopimus -ensimmäinen laatuaan Suomessa

01.06.2018 11:20 - Jussi Häkkilä

Lääkäriliitto ja Hammaslääkäriliitto ovat allekirjoittaneet talokohtaisen työehtosopimuksen Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n kanssa.

Lääkäriliitto ja Hammaslääkäriliitto ovat allekirjoittaneet talokohtaisen työehtosopimuksen Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n kanssa.
Kemin ja Tornion kaupunkien ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin terveyspalvelut ovat siirtymässä kuun puolivälissä suurelta osin Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n tuottamiksi. Ulkoistuksen myötä nykyiset työsuhteiset työntekijät ja julkiset viranhaltijat siirtyvät liikkeenluovutuksen mukaisesti ns. vanhoina työntekijöinä Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n palvelukseen.
Kun lääkärit siirtyvät julkisista viranhaltijoista työsuhteisiksi työntekijöiksi, se vaikuttaa erityisesti päivystyksen järjestämiseen. Sopimus turvaa päivystyksen jatkumisen sekä mahdollistaa uusille palkattaville lääkäreille kaksi erilaista työehtosopimusvaihtoehtoa. Lääkärit voivat valita, noudatetaanko työsuhteessa Lääkärisopimuksen mukaisia määräyksiä ja palkkatasoa vai sovitaanko ehdoista työnantajan ja työntekijän välillä työntekijäkohtaisesti.

Lue myös: Nuoret lääkärit rankkasivat parhaimmat koulutussairaalat -Pohjois-Suomesta viisi tähteä Rovaniemen terveyskeskukselle

Kilpailut

Uusimmat