Kuva: Paula Erkkilä/Centria

Centria-ammattikorkeakoulu kouluttaa tulevaisuusagentteja

16.12.2021 12:37 - Jussi Häkkilä

Centria-ammattikorkeakoulu järjestää ensi vuoden aikana kaksi tulevaisuusagenttikoulutusta yhteistyössä Turun yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun ja liikuntakeskus Pajulahden kanssa.

Centria-ammattikorkeakoulu järjestää ensi vuoden aikana kaksi tulevaisuusagenttikoulutusta yhteistyössä Turun yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun ja liikuntakeskus Pajulahden kanssa.
Koulutukseen voivat hakeutua Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Keski-Pohjanmaan alueiden pk-yrityksissä sekä muissa organisaatioissa toimivat asiantuntijat ja esimiehet. Ensimmäinen koulutus käynnistyy tammikuussa ja toinen ensi syksynä. Puoli vuotta kestävässä koulutuksessa on verkkototeutustavan lisäksi aluekohtaisia lähitapaamisia.
Tarve tulevaisuusagenttikoulutukselle on syntynyt viime vuosien yllättävistä tapahtumista, jotka ovat vaikuttaneet voimakkaasti myös asiantuntija-aloihin. Ennakoimattomuus ja epävarmuus ovat johtaneet eristäytymiseen työssä.

Tarvittavia tulevaisuustaitoja ovat esimerkiksi systeeminen ajattelu, proaktiivinen ja vastuullinen toiminta, epävarmuuden sietokyky, tulevaisuutta koskevien ajatusten, tunteiden ja tiedon kriittinen tarkastelu sekä niiden vaikutusten tunnistaminen uudistumisen esteinä. 
Tulevaisuuden työelämässä ponnistellaan myös ilmastonmuutosta ja luontokatoa vastaan sekä sopeudutaan ympäristökriisien seurauksiin. 

Lue myös: Ammattiopisto Luoville ammatillisen koulutuksen laatupalkinto

Kilpailut

Uusimmat