Tavoitteena on kuntien, koulutuksen järjestäjien ja koulutusmuotojen yhteistyössä löytää uudenlaisia, toimivia ratkaisuja koulutuksen saatavuuden, saavutettavuuden ja laadun varmistamiseen eri puolilla maata. Kuntaliiton valtakunnallinen verkostoprojekti vuosina 2020 – 2021 toteutetaan alueellisina pilotti- ja yhteistyöalueina. Lappian koordinoimassa pilotissa alueessa ovat mukana Pellon ja Ylitornion kunnat sekä Ylitornion yhteiskoulun Kannatusosakeyhtiö. Erityisenä kohderyhmänä ovat nuoret peruskoulun päättäneet.
Suunnittelija Katja Mattilaa Lapin ammattikorkeakoulusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomussalmen apteekki palkittiin perjantaina vuoden opetusapteekkina farmasian päivillä Helsingissä.
Arkkitehtuuri- ja kaupunkivalaistuksen suunnittelijan koulutus alkaa Oulussa ja Kuopiossa ensi syksynä.
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 125 vuotta konetekniikan koulutuksen aloittamisesta Oulussa.
Kaksi leirikoulutuotetta Oulusta on sijoittunut Visit Finlandin koulutusmatkailukilpailussa viiden kärkeen.
Kasvatusalan VAKAVA-valintakokeen pisteiden syöttämisessä on ilmennyt virhe, joka koskee Oulun yliopiston kasvatustieteiden koulutukseen hakeneita.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 275 000 euroa valtionavustusta toisen asteen koulutuksen liikunnallistamiseen 12:lle oppilaitokselle.
Eilen päättyneessä Taitaja2019-kilpailussa Pohjois-Suomeen saatiin yhdeksän ammattitaidon suomenmestaruutta.
Projektipäällikkö Kaisa Orajärveä Oulun ammattikorkeakoulusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 34 miljoonaa euroa strategiarahoitusta ammatillisen koulutuksen kehittämiseen.
Oulun yliopiston suomenkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin haki eilen päättyneessä yhteishaussa 14 869 hakijaa, joista 5498 eli 37 prosenttia haki ensisijaisesti Oulun yliopistoon.
Oulun ammattikorkeakoulun 1 541:ä aloituspaikkaa haki eilen päättyneessä korkeakoulujen kevään yhteishaussa 4 677 ensisijaista hakijaa.
Centria-ammattikorkeakouluun haki eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 923 ensisijaista hakijaa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappialle musiikkituotannon ammattitutkinnon ja vankilakoulutuksen järjestämisluvan.
Asiantuntija Marko Salmelaa Raahen TE-toimistosta haastattelee Jussi Häkkilä.