Kuva: Jussi Häkkilä

Metsähallitus kunnostaa hoitamiaan moottorikelkkailu-uria Pohjois-Suomessa

19.03.2021 09:00 - Jussi Häkkilä

Metsähallitus on aloittanut hoitamiensa moottorikelkkailu-urien kunnostuksen Itä- ja Pohjois-Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Metsähallitus on aloittanut hoitamiensa moottorikelkkailu-urien kunnostuksen Itä- ja Pohjois-Lapissa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Työn mahdollistaa eduskunnan myöntämä 1,3:n miljoonan euron erillisrahoitus. Rahoitus tuli tarpeeseen, sillä etenkin urien sillat ja reittimerkinnät ovat huonossa kunnossa. Ennen kuin ne saadaan kunnostettua, tulee urilla liikuttaessa noudattaa erityistä varovaisuutta. Erityisesti urilla olevia siltoja ylitettäessä tulee olla varovainen. Jotkut sillat ovat romahtaneet, ja niiden kohdalta kelkkailijan tulee etsiä turvallinen puron tai joen ylityspaikka. Kunnostusta jatketaan vielä ensi vuonna, mutta ensi talveksi kelkkailu-urien tilanne jo paranee. 
Kymmeniä siltoja ja muita rakenteita sekä tuhansia uramerkkejä uusitaan tai kunnostetaan satojen kilometrien matkalla. Silta- ja uramerkintämateriaaleja ajetaan parhaillaan eri puolille maastoon.

Lue myös: Moottorikelkkailun säännöt muuttuivat hiukan

Kilpailut

Uusimmat