Kuva: Fotolia

Alue-ekologisen suunnittelun tietoja ajantasaistetaan Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan valtion mailla

08.02.2019 08:53 - Jussi Häkkilä

Metsähallitus on aloittanut alue-ekologisen verkoston ajantasaistamisen Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien alueella.

Metsähallitus on aloittanut alue-ekologisen verkoston ajantasaistamisen Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien alueella. Alue-ekologisessa suunnittelussa monimuotoisuuden säilyttämiseen tähtäävät ekologiset tavoitteet ja metsien eri käyttömuotojen tarpeet sovitetaan yhteen.  

Hanke päivittää vuosina 1996-2000 laaditun alue-ekologisen suunnitelman tietoja. Verkoston laatua parannetaan etsimällä monikäyttömetsistä arvokkaita luontokohteita. Samalla päivitetään ja korjataan vanhoja verkoston tietoja. Myös yleisöltä toivotaan apua uusien arvokkaiden kohteiden löytämiseksi. Metsähallitus avaa nettiin karttapohjaisen kyselyn, jossa vinkkejä voi antaa. Kohteet voivat olla riistan, retkeilyn tai maiseman kannalta tärkeitä tai ne voivat olla yksittäisiä vanhoja metsiä, karttapohjilta puuttuvia lähteitä ja luonnontilaisia soita. Ilmoitetut kohteet tarkastetaan paikkatietoaineistoista ja tarvittaessa maastossa.

Lue myös: Metsähallitus järjestää jälleen kesällä Paimenviikkoja

Kilpailut

Uusimmat