Kuva: Mari Korpua

Poliisi on huolestunut nuorten väkivallasta Raahessa

15.10.2020 15:47 - Marja Ollakka

Raahessa on ilmennyt syksyn aikana useita nuorten väkivaltatilanteita.Poliisi on huolestunut tilanteesta ja pyytää vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa.

Esimerkiksi tämän viikon keskiviikkoillalta poliisi kirjasi peräti viisi rikosilmoitusta pahoinpitelyistä, joissa osapuolet ovat pääasiassa alle 18-vuotiaita. Tapahtumien kulku on noudattanut usein samaa kaavaa. Joukko nuoria on mennyt toisten samanikäisten luokse ja haastanut heitä tappeluun. Tilanteissa on lyöty nyrkein ja potkittu. Pahoinpitelyihin on osallistunut kerrallaan muutama nuori toisten seuratessa tapahtumia tai kuvatessa niitä. Pahoinpitelyistä on seurannut kostamisia.

Poliisi on tilanteen kehittymisestä hyvin huolissaan. Yksi isku, potku tai tönäisy voi olla kohtalokas. Poliisi pyytää raahelaisia vanhempia keskustelemaan nuorten kanssa asiasta vakavasti ja varmistamaan, miten oma nuori viettää iltaisin kaupungilla aikaansa.

Poliisi tekee esitutkintaa pahoinpitelyihin liittyen. Alaikäisten kohdalla rikoksista tehdään aina lastensuojeluilmoitukset.

Lue myös: Oulussa hyvin toimiva malli puuttumisessa lasten ja nuorten kiusaamiseen sekä nuorten tekemien rikostenkäsittelyyn

Kilpailut

Uusimmat