Uusimmat

Henkilöt otettiin kiinni varkaudesta epäiltynä ja heidän kuljettamansa ajoneuvo sisältöineen otettiin takavarikkoon. Rikostutkinta jatkaa asian selvittämistä.
Poliisin tietoon ei ole tullut, että asiassa olisi aiheutunut konkreettista vaaraa sivullisille tai että tapahtuman johdosta olisi aiheutunut vakavampia vammoja.
Keskusrikospoliisi toivoo asiasta tietäviä henkilöitä ottamaan yhteyttä ja kertomaan tietonsa poliisille.
Anastettu auto löytyi Rovaniemeltä, Kemintien laitaan pysäköitynä. Auton lähettyvillä oli ollut keltaisessa työtakissa mies, joka oli pyytänyt sivulliselta kyytiä bensan loppumisen vuoksi. Miehellä oli ollut ohimossa tatuointi. Ilmoittaja ei ollut ottanut miestä kyytiin.
Poliisin tutkiessa autoa paikalle tuli myös teosta epäilty torniolainen mies. Mies otettiin kiinni ja toimitettiin Kemin poliisivankilaan. Auto otettiin myös poliisin haltuun ja toimitetaan takaisin omistajalle.
Parivaljakko otettiin säilöön epäiltynä varkauden yritykseen. Toisen tekijän osalta kirjattiin myös rikosilmoitus lievästä ampuma-aserikoksesta.
Poliisin alustavassa selvityksessä on käynyt ilmi, että uhkausviestin takana on mahdollisesti neljä yläkoulun oppilasta.
Lapin poliisilaitoksella on tällä hetkellä tutkinnassa yli 200 nettipetosta. Uusia rikosilmoituksia tulvii 15-20 ilmoituksen vuorokausitahdilla.
Mies loukkaantui välikohtauksessa Iissä sunnuntaiyönä 11. helmikuuta 2024. Poliisi pyytää tapauksesta tietäviä ottamaan yhteyttä.
Havainnoista ja vihjeistä voi olla yhteydessä Lapin poliisiin.
Aluesyyttäjä on nostanut keski-ikäistä sieviläismiestä vastaan syytteen epäillystä murhasta. Syyte liittyy tapahtumiin Pohjois-Pohjanmaalla Sievissä 28.10.2023, jolloin sieviläinen 82-vuotias mies sai asuntonsa ulkopuolella surmansa.
Poliisi epäilee mm. ulkomaalaistaustaista miestä paitsi tapon yrityksestä myös törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta pahoinpitelystä. Hän on myös asianomistajana neljässä eri pahoinpitelyssä. Hän on ollut vangittuna tammikuun alusta lähtien.