Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue

Pohteella vastataan nuorten ja nuorten aikuisten masennusoireilun ja ahdistuneisuuden lisääntymiseen

21.03.2024 11:05 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella vastataan nuorten ja nuorten aikuisten masennusoireilun ja ahdistuneisuuden lisääntymiseen 13–29-vuotiaille kehitetyllä matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelujen walk in -toimintamallilla.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella vastataan nuorten ja nuorten aikuisten masennusoireilun ja ahdistuneisuuden lisääntymiseen 13–29-vuotiaille kehitetyllä matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelujen walk in -toimintamallilla. Nuorten masennusoireisiin ja muihin mielen hyvinvointiin liittyviin haasteisiin pystytään vastaamaan nyt aikaisemmassa vaiheessa ja toimintamalliin osallistuneilla nuorilla ei ole ollut tarvetta ohjautua raskaampiin mielenterveyspalveluihin.

Mallin toteuttaminen aloitettiin viime syksynä Pyhännällä ja Oulaisissa ja toimintaa laajennettiin helmikuussa Liminkaan. Limingassa toimintamallia toteutetaan tällä hetkellä Tupoksen yhtenäiskoululla. Toimintamallin käyttö laajenee myöhemmin tänä vuonna vielä ainakin Kempeleen ja mahdollisesti Haapaveden alueille. Yhteisöllistä ryhmätoimintaa on toteutettu Pyhännällä. Ryhmät ovat toimineet hyvin ja niissä on ollut paljon osallistujia.

Lue myös: Pohteen digitaalinen sote-keskus laajenee Ouluun

Kilpailut

Uusimmat