Munuais- ja maksaliiton toiminnanjohtaja Sari Högströmiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Aluehallintovirasto on antanut Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirille ja Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:lle huomautuksen siitä, että lääketieteen opiskelijat ovat työskennelleet päivystyksessä ilman riittävää valvontaa ja ohjausta.
Viimeisten kahden viikon aikana Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella on todettu muutamia uusia koronaviruksen aiheuttamia tautitapauksia. Kuitenkin jo muutama sairastunut on ehtinyt altistaa jopa viisikymmentä lähikontaktia. Altistuneiden osalta vasta kahden viikon karanteeniseuranta paljastaa, kuinka moni sairastuu. Sairastumispotentiaali on merkittävä ja tämä huolestuttaa alueen johtavia lääkäreitä. Sairastuneita ja taudin oireettomia kantajia on heti rajan takana ja ostoksilla pistäytyminen on iso riski.
Taiwanin valtio on lahjoittanut Suomen pohjoisille sairaanhoitopiireille 200 000 kirurgista suu-nenäsuojusta koronaviruksen vastaiseen taisteluun.
Koronavirustartuntoja on Suomessa todettu tähän mennessä 6599, kuolleita on 307.
Antti Huttu-Hiltunen jättäytyy pois Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yhtymähallituksen puheenjohtajan tehtävästä ja siihen liittyvistä muista tehtävistä.
Johtajaylilääkäri Juha Korpelaista Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä haastattelee Jussi Häkkilä.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on aloittanut yt-neuvottelut.
Alueidenkäytön asiantuntija Liisa Korhosta Kainuun ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Kiviharjuntien uuden katuyhteyden rakentaminen muuttaa liikennejärjestelyjä Oulun yliopistollisen sairaalan avohoitotalon edustalla tästä päivästä alkaen.
Hallituksen asettamien rajoittamistoimenpiteiden myötä koronaepidemian ensimmäinen huippu jäi Pohjois-Pohjanmaalla matalaksi. Rajoitteiden asteittainen purkaminen pitää epidemian hallinnassa, mutta samalla sen kesto pitenee, mikä puolestaan voi aiheuttaa muutoksia sairaalan toimintaan pitkäksikin aikaa. Jotta henkilöstöresurssia voidaan kohdentaa joustavasti epidemian edetessä, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä aloitetaan yhteistoimintamenettely.
Koronatartuntoja oli todettu Suomessa puoleenpäivään mennessä 5327.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti eilisessä kokouksessaan esittää piirin valtuustolle sädehoitoyksikön rakentamista nopeutetussa aikataulussa.
Suomen yliopistosairaanhoitopiirit ovat selvittäneet yhdessä omistetun keskinäisen vakuutusyhtiön perustamista.
Jo 20 miljoonaa euroa tänä vuonna lääketieteelliseen tutkimukseen lahjoittanut säätiö teki hengityskoneita varten puolen miljoonan euron lisälahjoituksen koronakriisin myötä. Ensimmäiset laitteet ovat jo perillä osastoilla.
Kittilän kunta ja Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö ovat pyytäneet Agnico Eagle Finland Oy:tä osallistumaan poikkileikkaustutkimukseen koronavirustartuntojen selvittämiseksi Lapin alueella.