Valtioneuvosto päätti kehysriihessä mm. sairaala- ja päivystysverkon tulevaisuudesta.
MHY Haapavesi-Kärsämäen puheenjohtaja Jukka Holappaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määrää 14 hyvinvointialuetta ja HUS-yhtymän saattamaan kiireettömään erikoissairaanhoitoon pääsyn lainmukaiseksi viimeistään ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella vastataan nuorten ja nuorten aikuisten masennusoireilun ja ahdistuneisuuden lisääntymiseen 13–29-vuotiaille kehitetyllä matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelujen walk in -toimintamallilla.
Selkäliiton selkäneuvonnan koordinaattori Satu Niemistä haastattelee Saija Kadenius.
Tutkimuksen johtaja, lastentautiopin professori Terhi Ruuskaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kyselyyn voi vastata osoitteessa www.ouka.fi/vesienhoitokysely.
Lähes 174 000 potilasta odotti viime vuoden lopussa pääsyä kiireettömään erikoissairaanhoitoon.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen alueella käytössä olevat omahoitoon tarkoitetut alueelliset verkkopalvelut Oulun Omahoito, NettiRassi ja Oulunkaaren Omahoito poistuvat käytöstä toukokuussa.
Perämeren kansallispuiston, Perämeren saarten ja Röytän Natura-alueiden hoito- ja käyttösuunnitelma on valmistumassa.
Kaikki kodin työntekijät siirtyvät kaupan myötä Esperille vanhoina työntekijöinä.
Muutos tapahtuu 12. joulukuuta alkaen. Hoito-osastoa korvaavassa arviointi ja kuntoutusyksikössä on 18 asiakaspaikkaa. Yksikkö on tarkoitettu henkilölle, joka tarvitsee lyhytaikaista moniammatillista hoitoa esimerkiksi toimintakyvyn heikentymisen tai vaikkapa leikkauksen jälkeisen jatkohoidon vuoksi.
Oululainen terveysteknologiayritys Monidor Oy:n tuottaa HUS-yhtymälle tiputushoidon etävalvonnan.
Ylisyviä ojituksia välttämällä voidaan vähentää ruosteista rautasakkaa vesistöistä, varsinkin jos niillä ei voida lisätä metsätaloudellista kannattavuutta.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen tulevaisuuslautakunta on käsitellyt toimenpide-esityksiä, jotka viranhaltijat ovat koonneet talouden tasapainottamiseksi.
Kahden sivuaurallisen yksikön käyttö moottoritiellä parantaa liikenneturvallisuutta. Tie saadaan myös paremmin kerralla kuntoon ja tienkäyttäjien liikenneturvallisuus paranee, kun vaarallinen aura-autojen välistä ohittaminen estetään.