Kuva: Jouni Tikkanen

Oulun yliopiston tutkijat selvittivät Turun seudulla 1800-luvun lopulla liikkuneen susilauman ravinnon koostumusta ja mahdollisen ihmislihan osuutta niiden kokonaisravinnonsaannissa

12.03.2024 11:25 - Jussi Häkkilä

Oulun yliopiston tutkijat ovat selvittäneet nykyaikaisin tutkimusmenetelmin Turun seudulla 1800-luvun lopulla liikkuneen susilauman ravinnon koostumusta ja mahdollisen ihmislihan osuutta niiden kokonaisravinnonsaannissa.

Oulun yliopiston tutkijat ovat selvittäneet nykyaikaisin tutkimusmenetelmin Turun seudulla 1800-luvun lopulla liikkuneen susilauman ravinnon koostumusta ja mahdollisen ihmislihan osuutta niiden kokonaisravinnonsaannissa. Selvityksen mukaan ihmislihan osuus oli pieni. Alueella liikkunut susilauma tappoi parin vuoden aikana 22 lasta.

Viimeinen susi kyseisestä susilaumasta kaadettiin alkuvuodesta 1882. Susi täytettiin ja se on nykyisin säilytettävänä turkulaisessa koulussa. Täytetty susi on antanut tutkijoille mahdollisuuden perehtyä sen ruokavalioon ja ihmislihan mahdolliseen osuuteen sen ravinnosta.

Lue myös: LUKE pannoittaa susia selvittääkseen tuulivoimaloiden vaikutusta niiden elämään

Kilpailut

Uusimmat