Kansallispuistojen suosio jatkuu

26.01.2024 08:46 - Jussi Häkkilä

Metsähallituksesta luontopalvelujohtaja Henrik Janssonia haastattelee Jussi Häkkilä.

Pohjois-Pohjanmaan, Koillismaan ja Kainuun alueilla sijaitsevien seitsemän kansallispuiston käyntimäärät pysyivät viime vuonna suurin piirtein samoissa luvuissa kuin edellisvuonna. Alueen suosituimpia kohteita olivat tuttuun tapaan Sallassa ja Kuusamossa sijaitseva Oulangan sekä Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Posiolla sijaitseva Syötteen kansallispuisto. Oulangalla oli viime vuonna 175 800 käyntiä ja Syötteellä 106 100. Ne lukeutuvat myös koko maan kymmenen suosituimman kansallispuiston joukkoon. Oulanka oli viime vuonna käyntimäärältään maan kuudenneksi suurin ja Syöte yhdeksänneksi suurin. Pienemmissä kansallispuistoissa käyntimäärät laskivat hieman. Kuukausista heinäkuu ja syyskuu ovat kansallispuistoissa suosituimmat, tietyillä kohteilla korostuu myös talviaika, kuten esimerkiksi Syötteen kansallispuistossa.
Suomen suosituimmassa kansallispuistossa Lapin Pallas-Yllästunturilla oli viime vuonna kaikkiaan 584 000 käyntiä ja toiseksi suosituimmassa Urho Kekkosen kansallispuistossa yhteensä 417 600.
Yhteensä kansallispuistoihin tehtiin viime vuoden aikana 3,6 miljoonaa käyntiä.  Käyntimäärät kasvoivat edellisvuodesta prosentin.

Lue myös: Perämeren kansallispuiston, Perämeren saarten ja Röytän Natura-alueiden hoito- ja käyttösuunnitelma valmistumassa

Kilpailut

Uusimmat