Kuva: Shutterstock

Oulussa tarkastettiin ravintoloissa medium-kypsennettyinä tarjottavien jauhelihapihvien valmistuksen ja tarjoilun riskinhallintaa -kahdessa näytteessä todettiin bakteereja

14.12.2023 11:19 - Jussi Häkkilä

Tutkittujen raaka-ainelihanäytteiden mikrobiologinen laatu oli hyvä, mutta kahdessa näytteessä todettiin shigatoksiineja tuottavaa E. coli- eli STEC-bakteeria.

Oulun seudun ympäristötoimi tarkasti ravintoloissa medium-kypsennettyinä tarjottavien jauhelihapihvien valmistuksen ja tarjoilun riskinhallintaa. Tutkittujen raaka-ainelihanäytteiden mikrobiologinen laatu oli hyvä, mutta kahdessa näytteessä todettiin shigatoksiineja tuottavaa E. coli- eli STEC-bakteeria. Tarkastuksilla todettiin, että ravintoloissa asiakkaat saivat tiedon jauhelihapihvin kypsyysasteesta, mutta bakteeririskistä ei kerrottu.

Medium-kypsennetty jauhelihapihvi voi sisältää bakteereita, jotka aiheuttavat vakavan ruokamyrkytyksen. Kuumennuksessa bakteerit tuhoutuvat. Ruokavirasto suositteleekin, että kaikki jauhelihatuotteet tarjoiltaisiin kunnolla kypsennettynä.

Lue myös: Lihanaudoista löytyi salmonellabakteeria Ruukissa

Kilpailut

Uusimmat