Kuva: Jussi Häkkilä

Siikalatvan Kivinevalle tuuli- ja aurinkovoimaa

02.10.2023 11:19 - Jussi Häkkilä

Taaleri Energian omistama Kivinevan Tuulipuisto suunnittelee tuuli- ja aurinkovoimahanketta Siikalatvan Kivinevan alueelle.

Taaleri Energian omistama Kivinevan Tuulipuisto suunnittelee tuuli- ja aurinkovoimahanketta Siikalatvan Kivinevan alueelle. Hankealue rajoittuu lännessä Leuvannevan tuulivoimahankkeen suunniteltuun alueeseen ja pohjoispuolelle suunnitellaan Taikkonevan tuulivoimahanketta. Alueen laajuus on yhteensä noin 3800 hehtaaria ja sinne suunnitellaan enintään 28:aa tuulivoimalaa, yksi tai kaksi aurinkoenergian tuotantoaluetta sekä yksi tai useampia sähköasemia. Aurinkovoimaloita suunnitellaan kahdelle turvetuotannosta poistuvalle tai jo poistuneelle alueelle samalla hankealueella tuulivoimaloiden kanssa. Osana YVA-menettelyä arvioidaan tuulivoiman, aurinkoenergian tuotantoalueiden ja sähkönsiirtoreittien ympäristövaikutukset.

Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä ja yksikköteho kahdeksasta kymmeneen megawattia. Tuulivoimaloiden arvioitu sähköntuotanto on noin 620 gigawattituntia vuodessa. Aurinkovoimaloiden suunniteltu huipputeho on 100-300 megawattia, ja arvioitu sähköntuotanto 150-230 gigawattituntia vuodessa. Sähkönsiirtoon suunnitellaan 400:n kilovoltin voimalinjaa.
Hanketta koskeva yleisötilaisuus järjestetään tänään Siikalatvan kunnan valtuustosalissa.

Lue myös: Oululainen Suvic Ruotsin tuulivoimamarkkinoille

Kilpailut

Uusimmat