Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella oli eilisen aikana kuusi maastopaloa.
Onnettomuudessa oli mukana yhteensä viisi henkilöä, joista ensihoito kuljetti yhden tarkistukseen.
Taaleri Energian omistama Kivinevan Tuulipuisto suunnittelee tuuli- ja aurinkovoimahanketta Siikalatvan Kivinevan alueelle.
Siikalatvan kunnan elinkeinokehittäjä Tiina Ruotsalaista haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsähallituksen Luontopalvelut tekee metsän ennallistamispolton tänään kello 10 alkaen Veneneva-Pelson Natura 2000 -alueella Siikalatvalla.
Siikalatvan kunta tarjoaa 150:n euron vaaterahan varhaiskasvatuksen työntekijöille.
Rasvamontussa virtaa tällä kertaa bensa suonissa Siikalatvan Rantsilassa. Kerälän kylän eräästä autotallista löytyy SM-tason rallikalusto ja kuljettaja. Karppasen Mika teki kauden alussa paluun ralliin ja aloitti kilpailut kyseisessä sarjassa Toyota GR Yariksen hankinnan myötä. Aikaisemmin Citroenilla ajellut konkari päätti vaihtaa ajokin merkkiä ja ottaa käyttöön erikoisvalmisteisen mallin, jota vastaavaa kokonaisuutta on vain yksi Suomessa. Tähän astinen ajettava on ollut soraista, asfalttista ja välillä myös melko kivistäkin polkua. Ja vaikka aiempi Citikka jopa paloi maantasalle Espanjan MM-ralleissa, tallista löytyvää entisöityä Lanciaa raaskitaan käyttää enään vain vip-tehtävissä. Seuraavaksi tutustaan tähän pitkänlinjan autoharrastajaan, tallin kalustoon ja tapauksiin rallipolun varrelta!
Rasvamonttu muistelee tällä kertaa menneitä 4-tien varressa Siikalatvan Pulkkilassa. Vornan kylän kulmat tempaavat myös Rautalinin Arton, eli Pookin Puotipuksuistakin tutun Siikalatvan Arskan muistojen pariin. Kyseinen mestari ja myyntimies piti tuolla paikalla Kesoil huoltoasemaa ja Arskan Huoltoa vuosina 1983-1995. Rakennus on sen jälkeen muuttunut ja siinä toimii nykyisin hampurilaisketjun paikallinen ravintola. Huoltamotoiminta lähti liikkeelle jo 70-80-lukujen taitteessa Kajaanista, jossa hän pyöritti aluksi paikallista Shelliä. Kipinä koneisiin tuli jo nuorena ja tuolloin tutuksi tulivat avokatto IFA:t, joilla ajettiin jääratakilpailuja. Veholla taas hoidettiin myyntihommia ja siellä tämän miehen käsistä lähti lukuisa määrä Austin Minejä maailmalle. On siis aika tehdä Arskan tähän astisen elämän inventaario ja myyntimies tekee moisen laskelman kuulemma yleensä aina kerran vuodessa!
Autossa ollut henkilö oli ulkona autosta, kun pelastuslaitoksen ensimmäinen yksikkö saapui kohteeseen. Pelastuslaitoksella ei ole tietoja osallisen vammojen vakavuudesta.
Siikalatvalla Jokikyläntiellä valui eilen 2700 litraa moottoripolttoainetta maahan.
Onnettomuuspaikalle ensimmäisenä sattuneet ohikulkijat olivat avustaneet kuljettajan ulos autosta.
Navetassa ei ollut eläimiä ja osa tiloista toimi puuvarastona. Syttymissyystä ei ole tietoa.
ABO Wind Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Siikalatvan kaakkoisosaan Uljuan alueelle.
Autoissa oli yhteensä 4 henkilöä, jotka kuljetettiin ensihoidon toimesta tarkastukseen. Alustavan tiedon mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavammin. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Sijoitusyhtiöt Semecon ja Korkia ovat sopineet tuulivoiman hankekehityksestä Pohjois-Pohjanmaalla.
Kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin helikopterilla sairaalaan. Moottoripyörä vaurioitui pahoin. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.