Ilmeisesti siitä välikaton purueristeisiin jäänyt kytöpalo syttyi palamaan kunnolla nyt viikon jälkeen sunnuntai-aamuna. Palon havaitsi postinjakaja, joka teki hätäilmoituksen tilanteesta. Paloa oli sammuttamassa tällä kertaa kolme pelastusyksikköä. Rakennus on jo asuinkelvoton.
60-luvulla rakennetun yksikerroksisen talon kattorakenteet kärsivät palovahinkoja ja rakennuksen sisäosaan tuli vesivahinkoja. Sisällä ollutta irtaimistoa säästyi. Pelastuslaitos joutui purkamaan kattorakenteita saadakseen palon sammumaan.
Kolme loukkaantui tänään aamupäivällä nelostiellä Siikalatvalla sattuneessa kahden henkilöauton yhteentörmäyksessä.
Rasvamontun sävelet vie tällä kertaa Pulkkilaan. Rainevaaran Risto on kiinnostunut vanhoista koneista ja elektroniikasta. Hänellä on kotonaan jopa kaksi jukeboxia. Soittaako ne Pookistakin tuttua musiikkia? Tutustutaanpa aarteisiin!
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on yhteistyössä Lamujoen järjestely-yhtiön ja Siikalatvan ja Pyhännän kuntien kanssa suunnitellut Vähä-Lamujärven luusuaan säännöstelyrakenteen korvaavan pohjapatoratkaisun, joka toimii samalla kalatienä. Ratkaisun vaikutuksia Vähäjokivarteen on selvitetty lisää kuluvan vuoden aikana. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja suunnittelukonsultti Maveplan Oy esittelevät hanketta ja sen vaikutuksia tiistaina 17. joulukuuta Pulkkilassa.
Karkotuksesta päätettiin susien käyttäytymisen ja niiden aiheuttaman mahdollisen riskin vuoksi. Karkottamisella pyritään vaikuttamaan susien käyttäytymiseen ja saamaan ne karttamaan liikkumista asutulla alueella. Kanta-arvion mukaan alueella elää susilauma.
Siikalatvalla Mankolantiellä paloi perjantai-iltana n. 100 neliön asuinrakennus. Rakennus tuhoutui kokonaan. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.
Ari Kettukankaan jututettavana Siikalatvan kulttuurisihteeri Taina Jordan.
Rasvamonttu hortoilee tällä kertaa Mankilankylällä Siikalatvalla. Seppälän Timon pihalla näkyi komeita jenkkirautoja, joten piti topata ja käydä kurkkaamassa niitä tarkemmin. Yläkuvassa avomallinen Chevrolet Impala.
Maastopalo pääsi valloilleen eilen päivällä Siikalatvan Rantsilassa. Mankilankylän Ruiskassa syttynyt palo uhkasi myös mökin pihassa olevaa varastorakennusta, mutta sivullisten ripeiden alkusammutustoimien vuoksi tulen leviäminen saatiin estettyä metrin päähän rakennuksesta. Maastoa paloi n. hehtaarin verran.
Pelastuslaitoksen yksiköt lähtivät tarkastamaan alueelle savun lähdettä, joka paljastui turpeisessa ja kivikkoisessa maassa kyteväksi paloksi. Maastoa ehti palaa noin 100 neliön alueelta.
Maastopaloja syttyi mm. Kalajoella, Keminmaassa ja Siikalatvalla. Kipinä sai alkunsa niittokoneiden osuessa kiveen.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt lopettaa 2018 marraskuussa aloittamansa valvontatoimet Siikalatvan kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisessä listaamistaan puutteista ja toteaa, että Siikalatvan kunta ryhtynyt asianmukaisiin korjaaviin toimenpiteisiin.
Kyydissä olleista neljästä matkustajasta loukkaantui lievästi kaksi henkilöä. Onnettomuuden syystä ei ole tietoa.
Tulessa oli n. 5 hehtaaria risukkoa hakkuu aukealla. Palo oli vaarassa levitä tilanteen alussa tuulen alapuolella olevaan metsikköön.
Maastoauton kuljettaja loukkaantui tänään Siikalatvan Ruukintiellä törmättyään eläintenkuljetusautoon.