Kuva: iStock

Raahen kaupunki hyväksyi Metsähallituksen jättämät merituulivoimapuistojen kaavoitusaloitteet Pyhäjoki-Raahen ja Seljänsuunmatalan läntisen merituulivoimahankkeiden osalta

26.04.2023 15:10 - Ari Kettukangas

Metsähallitus on jättänyt eri kunnille yhteensä viiden merituulivoimahankkeen kaavoitusaloitteet ja päättää hankkeiden kehitys- ja myyntijärjestyksen myöhemmin tänä vuonna.

Raahen kaupunki on hyväksynyt Metsähallituksen jättämät merituulivoimapuistojen kaavoitusaloitteet, jotka koskevat Pyhäjoki-Raahen ja Seljänsuunmatalan läntistä merituulivoimahanketta. Metsähallitus on jättänyt eri kunnille yhteensä viiden merituulivoimahankkeen kaavoitusaloitteet ja päättää hankkeiden kehitys- ja myyntijärjestyksen myöhemmin tänä vuonna. Suomessa kunnat päättävät alueillaan sijaitsevien merituulivoimahankkeiden kaavoituksesta ja rakentamisesta. Tämä koskee myös valtion omistamia alueita. Paikallinen kunta saa alueellaan sijaitsevien merituulivoimapuistojen kiinteistöverotulot hankkeen valmistuttua. Metsähallitus puolestaan vastaa valtion alueiden kehittämisestä ja hankkeiden esiselvityksestä aluevesirajan sisäpuolella. Raahen kaupungin hyväksymät kaavoitusaloitteet ovat osa Metsähallituksen suunnitelmaa kehittää viisi uutta merituulivoimapuistoa avomerelle Pohjanmaan rannikkokuntien alueille.

Lue myös: Sievin Vääräjoen tuulivoimahankkeen YVA käynnistynyt

Kilpailut

Uusimmat