Kuva: Mari Korpua

Oulun poliisilaitos selvitti laajan verkkopetosvyyhden -uhreja ympäri Suomea

03.03.2023 09:51 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisilaitos on saamassa valmiiksi laajan verkkopetosvyyhden tutkinnan.

Oulun poliisilaitos on saamassa valmiiksi laajan verkkopetosvyyhden tutkinnan. Se käsittää 19 petosta, yhden törkeän petoksen, yhden petoksen yrityksen sekä kuusi identiteettivarkautta. Teot ovat tapahtuneet ympäri Suomea viime vuoden maalis- ja kesäkuun välillä. Rikoskokonaisuus saatetaan syyteharkintaan lähipäivinä.
Petosten tekijöillä oli uskottavan oloisia myynti-ilmoituksia pääsääntöisesti Nettivene-, Nettikaravaani- ja Tori.fi-sivustoilla. Kun ostaja oli ottanut yhteyttä myyjään, ostajalta pyydettiin käsirahaa. Käsirahan maksamisen jälkeen myynti-ilmoitus poistettiin eikä myyjään enää saatu yhteyttä. Petosten tekijät onnistuivat saamaan näin yli 40 000 euroa.
Pääepäilty on ollut vangittuna esitutkinnan aikana. Poliisi epäilee, että rahaliikenteen hoitamiseen ja mm. myynti-ilmoitusten tekemiseen osallistui seitsemän muuta. He ovat olleet myös kiinniotettuina tai pidätettyinä. Poliisin mukaan toiminta on ollut erittäin ammattimaista.
Oulun poliisilaitoksen Kajaanin-tutkintayksikössä on kesken toinenkin laaja esitutkintakokonaisuus, jossa on sama tekotapa mutta eri pääepäilty. Kyseinen kokonaisuus käsittää yhteensä 32 rikosta, joista suurin osa on petoksia. 

Lue myös: Vuokra-asukkaille lähetetty mm. Oulussa huijausviestejä maksamattomista vuokrista

Kilpailut

Uusimmat