Lapin poliisilaitoksella on tällä hetkellä tutkinnassa yli 200 nettipetosta. Uusia rikosilmoituksia tulvii 15-20 ilmoituksen vuorokausitahdilla.
Oulun poliisilaitoksen partiot hoitivat 914 tehtävää viime viikonloppuna.
Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa usealta Facebook-käyttäjältä on kalasteltu verkkopankkitunnukset ja salasanat, kun huijarit ovat väittäneet tarvitsevansa ne tekaistun rahapalkinnon siirtämiseen uhrin pankkitilille.
Poliisitarkastaja Tuomas Pöyhöstä Poliisihallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun poliisilaitos on saamassa valmiiksi laajan verkkopetosvyyhden tutkinnan.
Useiden vuokrataloyhtiöiden asukkaat ovat saaneet viime päivinä tekstiviestejä, joissa kerrotaan asukkaan vuokran olevan maksamatta.
Oulussa usealta henkilöltä on varastettu rahaa, kun he ovat nauttineet tuntemattomien tarjoamia juomia.
Rovaniemen poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa vanhuksille on soittanut poliisiksi tekeytynyt henkilö ja urkkinut heiltä verkkopankkitunnuksia.
Oulun poliisilaitos varoittaa pankin nimissä tehdyistä verkkohuijauksista ja kehottaa olemaan tarkkana.
Oulun poliisilaitos on tutkinut lokakuusta 2019 alkaen tapahtunutta mittavaa huijaus- ja petosvyyhtiä, joka liittyy Postin OmaPosti -palveluun sekä oululaisen taksiyrityksen applikaatioon.
Lapin käräjäoikeus on vanginnut torniolaisen miehen, jonka epäillään huijanneen lukuisia ihmisiä kesämökkien vuokraamisessa.
Keskipohjalaista 1960-luvulla syntynyttä miestä epäillään lukuisista petoksista.
Oulun poliisilla on ollut esitutkinnassa viime ja tämän vuoden aikana tapahtunut rikossarja, johon liittyy maksuvälinepetos tai törkeä maksuvälinepetos.
Puolankalainen mies joutui viime viikolla nettihuijauksen uhriksi, kun hän sijoitti huijausmielessä tehdylle sivustolle 350 euroa.
Vestia Oy:n työntekijän nimissä on lähtenyt tietojenkalasteluviesti, jossa on houkuteltu avaamaan linkki ja syöttämään Office 365 -palvelun käyttäjätunnus ja salasana.
Poliisi muistuttaa, että mitään ennakkomaksuja ei pidä maksaa näkemättä itse tuotetta.