Rovaniemen poliisin tietoon on tullut tapauksia, joissa vanhuksille on soittanut poliisiksi tekeytynyt henkilö ja urkkinut heiltä verkkopankkitunnuksia.
Oulun poliisilaitos varoittaa pankin nimissä tehdyistä verkkohuijauksista ja kehottaa olemaan tarkkana.
Oulun poliisilaitos on tutkinut lokakuusta 2019 alkaen tapahtunutta mittavaa huijaus- ja petosvyyhtiä, joka liittyy Postin OmaPosti -palveluun sekä oululaisen taksiyrityksen applikaatioon.
Lapin käräjäoikeus on vanginnut torniolaisen miehen, jonka epäillään huijanneen lukuisia ihmisiä kesämökkien vuokraamisessa.
Keskipohjalaista 1960-luvulla syntynyttä miestä epäillään lukuisista petoksista.
Oulun poliisilla on ollut esitutkinnassa viime ja tämän vuoden aikana tapahtunut rikossarja, johon liittyy maksuvälinepetos tai törkeä maksuvälinepetos.
Puolankalainen mies joutui viime viikolla nettihuijauksen uhriksi, kun hän sijoitti huijausmielessä tehdylle sivustolle 350 euroa.
Vestia Oy:n työntekijän nimissä on lähtenyt tietojenkalasteluviesti, jossa on houkuteltu avaamaan linkki ja syöttämään Office 365 -palvelun käyttäjätunnus ja salasana.
Poliisi muistuttaa, että mitään ennakkomaksuja ei pidä maksaa näkemättä itse tuotetta.
Oulun Veden nimissä on kaupiteltu hulevesijärjestelmiä Oulussa ainakin Nokelan alueella. Tarjouksia on saatettu jättää useita päivän aikana erityisesti ikäihmisille.
Viime päivinä on havaittu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työntekijöihin kohdistunutta tietojenkalastelua sähköpostilla.
Tornion Vesi Oy on saanut ilmoituksen, jonka mukaan yhtiön iäkkään asiakkaan tilitietoja ja tunnuksia on kalasteltu puhelimitse yhtiön nimissä ”ylimääräisen maksun palauttamista varten”. Kysymyksessä on huijaussoitto.
Tänään käynnistyvällä Varo huijareita verkossa -kampanjalla halutaan varoittaa kuluttajia nettimaailman saalistajista. Huijausinfo.fi –sivustolta löytyy koottua tietoa kuluttajille verkkohuijaamisesta. Marjan jututettavana iltapäivässä oli Kuluttajaliiton pääsihteeri Juha Beurling.
Oulussa alkukesästä ilmi tulleen valepoliisitapauksen esitutkinta on valmistunut ja asia on siirtynyt syyteharkintaan.
Kokkolan poliisille on tehty kaksi ilmoitusta, joissa yhtiön toimitusjohtajan nimissä lähetetyssä sähköpostissa on pyydetty kiireellisesti maksamaan ulkomaiselle tilille huomattava summa.