Kuva: Jaakko Posti

Lapin kansallispuistot vetivät väkeä

25.01.2023 08:15 - Jussi Häkkilä

Käyntimääriltään suosituimmat kansallispuistot olivat viime vuonnakin Lapissa.

Käyntimääriltään suosituimmat kansallispuistot olivat viime vuonnakin Lapissa. Lapin kansallispuistojen käyntimäärät olivat viime vuonna korkeammalla tasolla kuin ennen koronaa, mutta jäivät vuoden 2021 määristä.

Suomen suosituin kansallispuisto oli viime vuonna jo aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Tunturi-Lapissa. Käyntejä oli viime vuonna 594 300. Toiseksi suosituin oli Urho Kekkosen kansallispuisto 405 400:lla ja kolmanneksi suosituin Pyhä-Luoston kansallispuisto 203 600:lla käynnillä.   


Viime vuoden alusta Lappi sai uuden kansallispuiston, Sallan kansallispuiston. Siellä kirjattiin viime vuonna 59 300 käyntiä.

Sallan kansallispuistoon on ensimmäisen vuoden aikana rakennettu uusia tupia, kotia ja reittejä. Työt jatkuvat vielä tänä vuonna.  
Kansallispuistoilla on merkittävä vaikutus paikalliseen talouteen. Esimerkiksi viime vuonna Pallas–Yllästunturin kansallispuiston vaikutukset paikallistalouteen olivat 71 miljoonaa, Urho Kekkosen kansallispuiston 44,7 miljoonaa ja Pyhä–Luoston kansallispuiston 18,3 miljoonaa euroa.   

Lue myös: Lapin kansallispuistoihin valmistunut yli sata opasta -tänä vuonna painotetaan Retkietikettiä

Kilpailut

Uusimmat