Kuva: Mari Korpua

Oulu: Pohteen järjestämissuunnitelmasta puuttuu suunnitelma Oulun palveluverkon kehittämisestä

04.10.2022 08:15 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunki pitää lausunnossaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen järjestämissuunnitelmasta hyvänä, että ennaltaehkäiseviä ja varhaisia palveluja pyritään vahvistamaan.

Oulun kaupunki pitää lausunnossaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen järjestämissuunnitelmasta hyvänä, että ennaltaehkäiseviä ja varhaisia palveluja pyritään vahvistamaan. Kiitosta saavat myös tulevien sote-keskusten laaja palvelukokonaisuus sekä digitaalisten palvelujen laajentaminen. Oulun kaupunki katsoo, että yhtenäiset toimintamallit on hyvä ottaa käyttöön koko hyvinvointialueella.

Toisaalta Oulun kaupungin näkökulmasta on lausunnon mukaan huolestuttavaa, että järjestämissuunnitelmassa ei ole suunnitelmaa Oulun palveluverkon kehittämisestä. Kasvavan väestömäärän vuoksi tarvitaan uudet hyvinvointikeskukset esimerkiksi Keskustan ja Hiukkavaaran alueille tai olemassa olevien hyvinvointikeskusten laajentamista. Oulussa perustason palvelujen resurssia myös tulisi vahvistaa.

Oulun kaupungin mukaan hyvinvointialueen olisi hyvä tehdä nopeasti kiinteistösuunnitelma, jotta kunnat voivat suunnitella omistamiensa kiinteistöjen kehittämistä. Lisäksi pitkäaikaistyöttömyyden hillitsemiseen tarvitaan yhtenäisiä palvelupolkuja työllisyyspalveluiden ja hyvinvointialueen palveluiden kesken. 

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen oheisnimeksi Pohde

Kilpailut

Uusimmat