Kuva: Kaisa Tiri

Oulun teatteri, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulu yhteistyöhön yhteiskunnallisen teatterin teemalla

29.09.2022 11:22 - Jussi Häkkilä

Oulun teatteri sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat etsivät yhteiskunnallista teatteria yhteisellä kurssilla marraskuussa.

Oulun teatteri sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat etsivät yhteiskunnallista teatteria yhteisellä kurssilla marraskuussa. Projekti huipentuu minifestivaaliin joulukuun alussa Oulussa.
Projekti koostuu ohjauksen ja dramaturgian maisteriopiskelijoille sekä journalistiopiskelijoille suunnatusta kurssista sekä kurssin yhteydessä yhdessä Oulun teatterin henkilökunnan kanssa tehdyistä esityksistä.
Kurssilla perehdytään taiteen, aktivismin ja journalismin rajapintoihin sekä näiden alustojen ja todellisuuden väliseen suhteeseen.
Kurssilla valmistetaan pienryhmissä kaksi versiota samasta pienoisesityksestä: teatteritilan ulkopuolelle ja Oulun teatterin suurelle näyttämölle. Teatterin näyttelijät toimivat kurssin osallistujina ja esiintyjinä, ja näyttämölle tuotettavat pienoisesitykset toteutetaan henkilökunnan avustuksella.

Lue myös: Ida Aalberg -säätiön näyttelijäpalkinto Oulun teatterin Tuula Väänäselle ja Kajaanin kaupunginteatterin Salla Loperille

Kilpailut

Uusimmat