Kuva: Mari Korpua

Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026 hakee kumppaneita kulttuuriohjelmaan

01.06.2022 14:38 - Ari Kettukangas

Lokakuussa 2022 avautuu mahdollisuus päästä mukaan kulttuuripääkaupungin ohjelmaan, kun Oulu2026 avaa ohjelmahaun. Nyt haetaan erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.

Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026 hakee kumppaneita kulttuuriohjelmaan. Lokakuussa 2022 avautuu mahdollisuus päästä mukaan kulttuuripääkaupungin ohjelmaan, kun Oulu2026 avaa ohjelmahaun. Nyt haetaan erityisesti ainutkertaisia ja vaikuttavuudeltaan laajoja projekteja, jotka vaativat pidemmän valmisteluajan. Lähempänä vuotta 2026 avautuu haku luonteeltaan yksittäisille yhteisöllisille tapahtumille tai projekteille.  Ensimmäiset ohjelmahakuun liittyvät infotilaisuudet pidetään 13. kesäkuuta klo 12 ja 13. Oulu2026 tähtää pysyvään kulttuuri-ilmastonmuutokseen ja kulttuurin tuomaan positiiviseen kehitykseen pohjoisessa Suomessa. Oulu2026-kulttuuriohjelma rakentuu kolmen eri teeman, Villisti kaupunki, Vastakohtien voima ja Rohkeasti reunalla, kokonaisuuteen. 3. lokakuuta avautuvassa haussa haetaan projekteja, jotka liittyvät näihin teemoihin. Projektien toiminnallinen pääpaino on luonnollisesti kulttuuripääkaupunkivuodessa 2026 mutta ne voivat tarvittaessa alkaa jo edeltävinä vuosina.

Lue myös: Oulun kaupungin osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä äänestäjien määrä tuplaantui - 8 ehdotusta äänestettiin toteutettavaksi

Kilpailut

Uusimmat