Kuva: Susanna Ukkola

Yöjunan liityntäliikenne Kemijärven ja Kuusamon välillä käynnistyy kesäkuussa

28.04.2022 12:50 - Jussi Häkkilä

Kuusamon, Rukan ja Suomutunturin saavutettavuus joukkoliikenteellä paranee kesäkuun alussa, kun yöjunan liityntäliikenne Kemijärven ja Kuusamon välillä käynnistyy.

Kuusamon, Rukan ja Suomutunturin saavutettavuus joukkoliikenteellä paranee kesäkuun alussa, kun yöjunan liityntäliikenne Kemijärven ja Kuusamon välillä käynnistyy. Vuoroja ajetaan maanantaista sunnuntaihin ympäri vuoden yksittäisiä pyhäpäiviä lukuunottamatta. Vuoro Kemijärven rautatieasemalta Kuusamoon lähtee yöjunan saavuttua klo 9.15 ja Kuusamoon saavutaan klo 11.40. Paluuvuoro Kuusamosta Kemijärvelle lähtee klo 16.20 ja Kemijärven rautatieasemalle saavutaan klo 18.45. Vuorot kulkevat Suomutunturin, Käylän sekä Rukan kautta. Kuusamossa vuorojen lähtö- ja päätepisteenä on Kelantie, eikä Kuusamon linja-autoaseman kautta ajeta.

Lisäksi vuoroilla on Kuusamossa ja Kemijärvellä ajopäivistä riippuen vaihtoyhteyksiä muuhun liikenteeseen.

Uudet vuorot on hankkinut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja vuoroja liikennöi Rukan Taksi ja Huoltopalvelu Oy Saapunki. Liikennöintisopimus on voimassa ensi vuoden kesäkuun alkuun asti, ja sopimusta on mahdollista jatkaa optiolla enintään kaksi vuotta alkuperäisen sopimuskauden jälkeen.

Lue myös: Pyhäsalmi-Haapajärvi-Nivala-Ylivieska-välille lisää linja-autovuoroja kesäkuusta alkaen

Kilpailut

Uusimmat