Kuva: Jussi Häkkilä

Oululta muistio kehysriiheen Pohjois-Suomen kannalta tärkeimmistä aloitteista ja hankkeista

31.03.2022 11:26 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunki on tehnyt muistion pohjoisen Suomen kannalta tärkeimmistä aloitteista ja hankkeista, joihin se edellyttää rahoituslinjauksia kevään kehysriihessä.

Oulun kaupunki on tehnyt muistion pohjoisen Suomen kannalta tärkeimmistä aloitteista ja hankkeista, joihin se edellyttää rahoituslinjauksia kevään kehysriihessä. Siihen olisi sisällytettävä vähintäänkin Liminka-Oulu -kaksoisraiteen toteuttaminen ja Oulun asemakeskuksen ja ratapihan kehittäminen. Lisäksi nähdään tärkeänä nelostien kehittäminen Pohjois-Suomessa.
Oulun esittää myös rahoitusta kasvuinvestointeihin ja kehitystoimintaan. Yksi tällainen olisi langattoman tiedonsiirtoteknologian tutkimuksen ja tuotekehityksen tiedepuistokonsepti Radiopark. Oulu esittää, että sille myönnettäisiin 20:n miljoonan euron rahoitus, jonka lisäksi toimijat hankkisivat toiminnalle sadan miljoonan euron yksityiset sijoitukset. Lisäksi toivotaan, että valtio varautuisi rahoittamaan radiopuistoa vuosien 2022-2030 välillä yhteensä sadalla miljoonalla eurolla, joka monistuisi yksityisen rahoituksen myötä 450:ksi miljoonaksi euroksi.

Oulu esittää myös, että kaupunkiin perustettaisiin digitaalisen terveyden ja hyvinvoinnin osaamiskeskus.

Lue myös: Oulun asemakeskus -hanke etenee -monitoimiareena oikeus- ja poliisitalon tontille?

Kilpailut

Uusimmat